Ponoćni protest Dakićevaca: Danas ulazimo u zgradu Vlade

Povjerioci “Dakića” protestuju od 2009, tražeći izvršenje sudskih presuda kojima su im potvrđena potraživanja u iznosu od skoro 40 miliona eura
10 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2012. 07:32h

Bivši radnici a sada povjerioci “Radoja Dakića”, njih oko stotinjak, sinoć su se u ponoć okupilo ispred zgrade Vlade sa zahtjevom da se hitno riješe njihova potraživanja u iznosu od oko 40 miliona eura od te kompanije u državnom vlasništvu.

Kordinator odbora povjerilaca Milan Vukčević kazao je da će ostati i preko noći na trotoaru preko puta zgrade Vlade u pokušaju da primoraju izvršnu vlast da na današnjoj sjednici ispuni njihove zahtjeve.

“Probaćemo u 10 sati da uđemo u zgradu Vlade pa i po cijenu da nas uhapse. Cilj nam je da se konačno nešto desi”, rekao je Vukčević, kojeg je policija spriječila da stane na stepenice samo zgrade vlade što je izzazvalo žestoke kritike okupljenih.

Povjerioci “Dakića” protestuju od 2009, tražeći izvršenje sudskih presuda kojima su im potvrđena potraživanja u iznosu od skoro 40 miliona eura.

Sud im je dodijelio zemljište koje ne uspijevaju prodati, a više puta je pokušano.

Zetagradnja i Čelebić su prošle jeseni direktno ponudile 35,4 miliona eura, ali takva ponuda nije naišla na podršku svih povjerilaca.

Galerija

Bonus video: