Popadić direktor Rudnika uglja

Odbor direktora Rudnika 8. aprila smijenio je kompletan menadžment kompanije, na čelu sa izvršnim direktorom Vukom Roćenom
410 pregleda 12 komentar(a)
Slavoljub Popadić, Foto: Boris Pejović
Slavoljub Popadić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.08.2014. 20:34h

Odbor direktora pljevaljskog Rudnika uglja je jednoglasno za izvršnog direktora kompanije izabrao Slavoljuba Popadića, bivšeg izvršnog direktora Telekoma Crne Gore.

Popadić je rođeni Pljevljak, ali duže živi i radi u Podgorici.

Novi šef borda je pomoćnik ministra ekonomije Vladan Dubljević.

Odbor direktora Rudnika 8. aprila smijenio je kompletan menadžment kompanije, na čelu sa izvršnim direktorom Vukom Roćenom.

Iako je zvanično saopšteno da je razlog smjene istek mandata, u javnosti se spekulisalo da je to urađeno na zahtjev jednog od većih akcionara Rudnika Aca Đukanovića, koji je navodno bio nezadovoljan učinkom tadašnjeg rukovodstva.

Osim Roćena smijenjeni su i sekretar društva Velimir Janjić, direktor Sektora prometa Slobodan Gardović, direktor Sektora za pravne, opšte i kadrovske poslove Mugdin Nuhanović, direktor Sektora ekonomskih poslova Dragan Mijatović, direktor Sektora za investicije Dane Čamdžić, direktor Sektora za proizvodnju Stjepan Gazdić, kao i upravnici Golub Đondović, Dragiša Terzić, Mihailo Rovčanin, Veliša Vukašinović i tehnički direktor dr Ratomir Stanić.

Za direktora Rudnika prijavilo se 67 osoba, a za ostala upražnjena mjesta preko 600 kandidata. Plata za tu funkciju Roćenu je 2012. bila 2.750 eura, ali je nakon toga bilo i smanjenja.

Najveći akcionar Rudnika je italijanski A2A sa 40 odsto akcija, država ima 31 odsto, a brat premijera 11,7 odsto.

Bonus video: