Portfolio banke povećan deset puta

Hiršl je na konferenciji za novinare organizovanoj povodom deset godina poslovanja banke u Crnoj Gori kazao da je kreditni portfolio banke prije deset godina bio 30 miliona eura, dok je danas 300 miliona, a u istom periodu depoziti su porasli sa 40 na 300 miliona
1 komentar(a)
Societe Generale, Foto: Shutterstock
Societe Generale, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.11.2015. 19:06h

Sosiete Ženeral Montenegro banka je za deset godina poslovanja na crnogorskom tržištu povećala kreditni portfolio deset puta i depozitnu bazu osam puta, saopštio je glavni izvršni direktor bankeMiroslav Hiršl.

On je ocijenio da ti podaci najbolje pokazuju koliko je banka uključena u privredu, koliko podržava razvoj države i koliko pojedinci i preduzeća imaju povjerenja u njeno poslovanje.

Hiršl je na konferenciji za novinare organizovanoj povodom deset godina poslovanja banke u Crnoj Gori kazao da je kreditni portfolio banke prije deset godina bio 30 miliona eura, dok je danas 300 miliona, a u istom periodu depoziti su porasli sa 40 na 300 miliona.

„Ovo je važan jubilej za nas, jer smo deset godina prisutni na crnogorskom tržištu. To je dug period u kome se mnogo toga desilo. Izgradili smo modernu zgradu što pokazuje dugoročnu posvećenost da Sosiete grupa želi da se razvija na ovom tržištu. Banka je danas dinamična i nudi široku lepezu proizvoda. Ona ima dobro korporativno i upravljanje rizikom. Profitabilna je, društveno odgovorna i transparentna u svojim aktivnostima”, naglasio je Hiršl.

Predsjednik Odbora direktora banke Milorad Katnić kazao je da su ponosni što pripadaju finansijskoj grupi koja posluje u 76 država u svijetu i što dijele vrijednosti grupacije.

„Jedna od tih vrijednosti je da dio uspjeha dijelimo sa zajednicom u kojoj poslujemo. Opredijeljeni smo da podržimo oblasti za koje vjerujemo da su najvažnije za razvoj jednog društva. Zato smo izabrali nekoliko važnih sektora koje u kontinuitetu podržavamo. To su zdravstvo, obrazovanje, kultura i zaštita životne sredine. Ove godine smo u susret obilježavanju jubileja posebno podržali naše partnere Klinički centar, Dom zdravlja Podgorice i Crnogorsko narodno pozorište (CNP)“, kazao je Katnić.

Direktor Kliničkog centra Ranko Lazović kazao je da im je banka 2012. godine donirala pet hiljada eura za zgradu Onkologije, godinu kasnije dvije hiljade za Onkološku kliniku i pet hiljada za Polikliniku. Banka je donirala i dva CTG aparata za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.

Podgoričkom Domu zdravlja donirana su dva savremena video-kolposkopa. Direktor te institucijeNebojša Kavarić kazao je da će se tim aparatima unaprijediti ginekološka dijagnostika i prevencija karcinoma grlića materice. Kolposkopi će se dati domovima zdravlja u Tuzima i Golubovcima.

PR CNP-a Zorana Kralj kazala je da im je banka sponzor od 2011. godine i da im je to dragocjeno u vremenu kada je teško opstati posredstvom javnog finansiranja.

Sosijete ženaral grupa posluje u 76 zemalja i zapošljava 150 hiljada ljudi.

Bonus video: