Poslanici će raspravljato i o Mamuli i Kraljičinoj plaži

Aneksom Ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža predviđeno je da se kompaniji Adriatic properties produži zakup sa 30 na 42 godine, kao i da se smanji iznos zakupa
80 pregleda 0 komentar(a)
Mamula, Foto: Slavica Kosić
Mamula, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.12.2015. 12:04h

Poslanici će u okviru osme sjednice drugog redovnog zasjedanja razmatrati odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrva Lastavice sa tvrđavom Mamula i o prihvatanju Aneka Ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža.

Poslanici su odlučili da, na predlog poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Marte Šćepanović, dopune dnevni red sa te dvije tačke.

„Radi se o izuzetno važnim projektima. To su rješenja koja donose otvaranje novih radnih mjesta i novu ponudu visokokvalitetnog turizma u Crnoj Gori“, kazala je Šćepanović.

Vlada je te projekte, nakon što krajem jula ove godine nijesu dobili podršku parlamenta, ponovo uputila u skupštinsku proceduru.

Aneksom Ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža predviđeno je da se kompaniji Adriatic properties produži zakup sa 30 na 42 godine, kao i da se smanji iznos zakupa.

Anaks je Vlada usvojila na sjednici 29. novembra 2012. godine. Ugovor o zakupu hotela Kraljičina Plaža u Budvi zaključen je 31. januara 2007. godine.

Ugovorom o dugoročnom zakupu lokaliteta ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula predviđen je period zakupa od 49 godina.

Bonus video: