Poslanici se žale na uslove rada

Poslanik DPS -a Zoran Jelić je kazao da poslanici nemaju svoje kancelarije, sto, stolice i parking
0 komentar(a)
poslanici, Foto: Savo Prelević
poslanici, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.10.2011. 08:04h

Odbor za ekonomiju, budžet i finansije jednoglasno je juče usvojio Izvještaj o korišćenju finansijskih sredstava u Skupštini za prvih šest mjeseci 2011. godine, i ocijenio je da je racionalno raspolagano novcem.

Prema izvještaju, Skupština je za prvih šest mjeseci potrošila 2,27 miliona eura, što je 41 odsto planiranog ovogodišnjeg iznosa, a 10,9 odsto više nego u istom periodu 2010. godine.

Poslanici su pohvalili Izvještaj koji je prema njhovom mišljenju transparentniji u odnosu na raniji period posebno u dijelu javnih nabavki, a istakli su kako rade u otežanim uslovima koji bi trebalo da se poboljšaju, da im primanja nijesu onakva kakvim se prikazuju u medijima i da nijesu neradnici.

" Dolazim iz Berana na sjednice mojim kolima, sipam gorivo i svaki radni dan mi je uz Moraču i niz Moraču, plaćam hranu kad ostanem ovdje, tako da imam dosta troškova" kazao je poslanik Nove Radojica Živković.

Poslanik DPS -a Zoran Jelić je kazao da poslanici nemaju svoje kancelarije, sto, stolice i parking.

" Uslovi su ispod svakog minimuma. Nemamo parking, pa tako kad Živković dođe iz Berana mora uhvatiti četiri kruga oko Skupštine da bi se parkirao i pitanje je hoće li mu pauk ponijeti auto" istakao je Jelić.

Nemaju gdje da sjede

Poslanik PZP-a Zarija Pejović rekao da “poslanici imaju u prosjeku po jedan i po metar u poslaničkom klubu, da su sami krivi što su prezreni od javnosti, da bi trebalo da iskoriste svoje ustavno pravo da se izbore za bolje uslove rada i da bi se trebalo zapitati ko je kriv što su marginalizovani”.

" Uradite studiju koliko bi koštala nova zgrada Skupštine, jer izvršna vlast gradi, a mi nemamo gdje da sjednemo" rekao je Pejović, a generalni sekretar Damir Davidović je objasnio da bi nova zgrada bez opremanja koštala 30 miliona.

Davidović je na Jelićevo pitanje o platama poslanika kazao da je prosječna neto plata profesionalnog poslanika ispod 1,4 hiljada eura, za njih 13 koji obavljaju još neku funkciju razlike od te plate su od 380 do 830 eura, a za njih 12 koji primaju paušal je 227 eura.

Članovi Odbora su istakli i kako su štedljivi na računima za telefon, pa tako od limita od 100 eura troše oko 60 eura.

Poslanik SDP -a Raško Konjević rekao je da je Skupština najtransparentnija kada je u pitanju trošenje novca što se ne može reći za neke druge institucije.

Bonus video: