Poslovne asocijacije će uticati na donosioce odluka

Golubović je predložio je da se formira koordinaciono tijelo od predstavnika svih poslovnih asocijacija koje će razmatrati teme od značaja za privredu i artikulisati zajedničke stavove asocijacija prema donosiocima odluka na državnom i lokalnom nivou
95 pregleda 1 komentar(a)
Privredna komora, Foto: Privrednakomora.me
Privredna komora, Foto: Privrednakomora.me
Ažurirano: 12.07.2018. 12:31h

Poslovne asocijacije u Crnoj Gori su spremne da kroz međusobnu saradnju i sinergijsko djelovanje još snažnije utiču na donosioce odluka u pravcu unapređenja ambijenta za rad njihovih članica, crnogorskih preduzeća, poručeno je sa sastanka čelnika poslovnih asocijacija održanog u Privrednoj komori.

Smatraju da je neophodno da poslovna zajednica bude blagovremeno uključena u rad na regulativi koja uređuje poslovni ambijent, i to u fazi njenog oblikovanja.

Na sastanku, kojim je predsjedavao predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, učestvovali su, pored predstavnika PKCG i predstavnici Unije poslodavaca, Asocijacije menadžera Crne Gore, CEO foruma, Američke privredne komore (AmCham) i Savjeta stranih investitora.

Učesnici su ocijenili da su njihove poslovne asocijacije na istom zadatku zaštite interesa kompanija članica, pa su razmatrali modalitete buduće saradnje koja, smatraju, treba da bude adekvatno strukturirana i sa jasnim prioritetima.

Golubović je predložio je da se formira koordinaciono tijelo od predstavnika svih poslovnih asocijacija koje će razmatrati teme od značaja za privredu i artikulisati zajedničke stavove asocijacija prema donosiocima odluka na državnom i lokalnom nivou. U cilju ostvarenja što direktnijeg dijaloga sa nosiocima zakonodavne i izvršne vlasti, razmatrana je mogućnost organizovanja Parlamenta preduzeća u čijem radu bi učestvovali predstavnici svih poslovnih asocijacija.

"Na skupu je preliminarno raspravljano o radnom zakonodavstvu, poslovnom ambijentu, dualnom obrazovanju, digitalizaciji i sivoj ekonomiji, ključnim temama crnogorske ekonomije o kojima će detaljnije biti riječi na budućim radnim sastancima predstavnika asocijacija", saopšteno je iz PKCG.

Bonus video: