Pošta Crne Gore: Nemamo ništa sa Usefom

„O kompaniji Usefa i njenom poslovnom aranžmanu sa ZIB Bar saznali smo tek kada je stečaj u ZIB-u bio izvjestan. Njihova zajednička inicijativa je bila da nam se Usefa nametne kao partner u poslu završetka objekta, što nijesmo prihvatili“, ističu iz Pošte, navodeći da su zapanjeni što su oni tuženi
117 pregleda 1 komentar(a)
Pošta Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pošta Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.03.2015. 19:14h

Pošta Crne Gore nije ni na koji način narušila odgovoran odnos prema svojim partnerima, pa ni u poslu gradnje poslovno-stambenog objekta u Baru. Pošta nije u ugovornom ili bilo kakvom poslovnom odnosu sa kompanijom Usefa. To je reakcija povodom jučerašnje informacije u tekstu pod naslovom: „Džahalov tuži ZIB, Pavićevića i Poštu“.

„O kompaniji Usefa i njenom poslovnom aranžmanu sa ZIB Bar saznali smo tek kada je stečaj u ZIB-u bio izvjestan. Njihova zajednička inicijativa je bila da nam se Usefa nametne kao partner u poslu završetka objekta, što nijesmo prihvatili“, ističu iz Pošte, navodeći da su zapanjeni što su oni tuženi.

Firma Usefa, koju kontroliše ruski biznismen Artur Džahalov, tužio je ZIB u stečaju i Poštu, i traži da se utvrdi pravo svojine nad 49 nekretnina, izgrađenih u Baru, kao i nedjeljiva svojina na urbanističkoj parceli.

„Uvid u dokument koji definiše njihov međusobni odnos smo imali tek kada je u kompaniji ZIB Bar pokrenut stečajni postupak, o čemu govore odgovarajući dokazi kojima raspolažemo“, saopštili su iz Pošte.

ZIB je sa Poštom 2008. zaključio ugovor o izgradnji zgrade na Topolici, a potom sa državnim preduzećem ugovor o otkupu neto površine poslovnog i stambenog prostora za 3,22 miliona eura plus 329 kvadrata poslovnog prostora, koji je trebalo da bude prenijet u vlasništvo Pošte. ZIB je ostao dužan Pošti oko 2,2 miliona, koje ona u stečaju potražuje.

Iz Pošte su naveli da su tokom stečajnog postupka uvidjeli niz začuđujućih i nezakonitih odluka nadležnih organa i podnijeli krivičnu prijavu VDT-u, pa očekuju da rezultira krivičnim procesuiranjem odgovornih, koji nijesu u Pošti. Poručuju da su ispunili sve obaveze iz ugovora o saradnji sa ZIB-om te da ničim nijesu doveli u pitanje ispunjavanje obaveza ZIB-a prema trećim licima.

Bonus video: