Potrebno jačati promociju investicionih mogućnosti Crne Gore

Kavarić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, ocijenio da je projekat izgradnje podmorskog energetskog kabla između Crne Gore i Italije značajan ne samo za region, već i za cijelu Evropu
0 komentar(a)
Peter Bajer, Foto: Vlada Crne Gore
Peter Bajer, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 20.10.2014. 15:39h

Poslovni ambijent u Crnoj Gori je dobar, ali je potrebno pojačati promociju investicionih mogućnosti, zaključeno je danas na sastanku ministra ekonomije Vladimira Kavarića sa poslanikom CDU/CSU u njemačkom parlamentu Peterom Bajerom.

Kavarić je upoznao sagovornika sa mogućnostima za investiranje u Crnoj Gori, kao i sa najznačajnijim projektima iz oblasti energetike.

Kavarić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, ocijenio da je projekat izgradnje podmorskog energetskog kabla između Crne Gore i Italije značajan ne samo za region, već i za cijelu Evropu.

"Njegovom realizacijom svi energetski potencijali kako Crne Gore, tako i regiona, dobijaju na značaju, i to ne samo u oblasti proizvodnje, već i u oblasti transporta električne energije prema EU“, kazao je Kavarić.

Navodi se da je Bajera interesovao ishod ministarskih sastanaka u Berlinu i Budvi i da ga Kavarić informisao da će sve zemlje regiona definisati svoje prioritetne projekte koji su od regionalnog značaja i da će njihova realizacija biti rezultat regionalne incijative.

Kavarić je istakao da je jedan od takvih i projekat izgradnje Jadransko-jonskog gasovoda.

"Ovaj i drugi projekti od regionalnog značaja biće tema i predstojeće ministarske konferencije u Beogradu. Cilj je da njihova realizacija bude rezultat regionalne inicijative, uz pomoć i podršku Evropske unije“, kazao je Kavarić.

Bonus video: