Povjerioci o dugovima Pobjede

Stečaj je inicirala Poreska uprava nakon što je Pobjedi godinama dozvoljavano da nagomilava poreski dug, koji je Vlada mijenjala za akcije na uštb uplata državnom budžetu
0 komentar(a)
Pobjeda, Foto: Arhiva Vijesti
Pobjeda, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.09.2014. 06:45h

Kome državno izdavačko preduzeće Pobjeda najviše duguje danas bi trebalo da se zna jer je zakazan prvi sastanak povjerilaca kompanije koja je mjesec u stečaju zbog poreskog duga od 1,15 miliona eura.

U Privrednom sudu danas bi trebalo da bude formiran Odbor povjerilaca. Rok za prijavu potraživanja nije istekao, pa konačni dugovi nisu utvrđeni, a spekuliše se da neće biti manji od 13 miliona.

Pale su državne garancije za kredite Pobjede od pet miliona i taj dug će bankama, zahvaljujući odlukama izvršne vlasti, da vraćaju građani. Prema dostupnim podacima, Pobjeda, čiji su nagomilani gubici preko 26 miliona, zaposlenima duguje oko 430.000 eura.

Ostalo je 197 radnika, kojima stečajni upravnik može isplaćivati minimalne zarade od 193 eura. Stečaj je inicirala Poreska uprava nakon što je Pobjedi godinama dozvoljavano da nagomilava poreski dug, koji je Vlada mijenjala za akcije na uštb uplata državnom budžetu.

Media nea, izdavač Dnevnih novina, mogući je kandidat za preuzimanje upravljanja Pobjedom.

Bonus video: