Povodom pet godina poslovanja: Erste banka nudi povoljnije kredite

Erste banka je petogodišnjicu poslovanjaobilježila i donacijom za nabavku neophodne opreme dnevnim centrima za djecu i omladinu sa teškoćama i smetnjama u razvoju u Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Plavu, Nikšiću, Cetinju, Herceg Novom i Ulcinju, kao i nevladinoj organizaciji Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama iz Rožaja
229 pregleda 0 komentar(a)
Erste banka, Foto: Luka Zeković
Erste banka, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.12.2014. 15:08h

Erste banka je, povodom obilježavanja pet godina uspješnog poslovanja u Crnoj Gori, ponudila klijentima povoljnosti u domenu kreditiranja stanovništva.

Banka je, u okviru kampanje pod nazivom Jer ste kod nas već pet godina na prvom mjestu, ponudila pet povoljnosti u kreditiranja, od kojih je prva povećanje iznosa gotovinskog kredita koji je moguće dobiti bez žiranata, sa dosadašnjih deset hiljada na 15 hiljada eura.

Predstavnici banke su saopštili da je svenamjenski kredit za refinansiranje oslobođen provizije za obradu kredita, dok je limit za isplatu u gotovini povećan sa deset odsto na 50 odsto ukupnog iznosa kredita.

„Tom vrstom kredita klijentu je omogućeno da otplati sve obaveze u drugim finansijskim institucijama i objedini ih u jednu mjesečnu ratu. Pored toga, osim svojih moguće je refinansirati i obaveze članova porodice koji žive u kućnoj zajednici“, navodi se u saopštenju Erste banke.

Ponuda kredita za penzionere inovirana je, kako su kazali, povećanjem dostupnog iznosa na 15 hiljada eura bez žiranata do 75 godina starosti, uz polisu životnog osiguranja i rok otplate od tri mjeseca do deset godina.

„Tu je predviđeno smanjenje nominalne kamatne stope na 9,9 odsto, dok je efektivna od 10,66 odsto“, saopšteno je iz Erste banke.

Iz banke su dodali da su nominalne kamatne stope snižene i kod adaptacijskih kredita, tako da se zavisno od visine iznosa i roka otplate kreću u rasponu od 8,5 odsto do 10,5 odsto. Za iznos do deset hiljada eura nije predviđena hipoteka.

„Klijentima su na raspolaganju i podgodnosti u okviru već aktuelne akcije stambenih kredita – sniženje nominalne kamatne stope 0,21 odsto, ukidanje naknade za obradu kredita i minimalno učešće od od deset odsto“, kazali su predstavnici Erste banke.

Oni su naveli da su, u zavisnosti od procenta učešća, nominalne kamate stope na nivou od 6,99 odsto do 7,39 odsto, a efektivne od 7,22 odsto do 7,65 odsto.

„Uz Erste stambeni kredit sa učešćem, klijenti mogu iskoristiti i Erste super kombinaciju koja obuhvata besplatno odobrenje minusa po tekućem računu u visini od najmanje jedne mjesečne zarade, limit na MasterCard kartici, u istoj visini, besplatnu instalaciju web e-banking servisa i izdavanje debitne platne kartice Erste Maestro PayPass“, navodi se u saopštenju.

Ta kartica, kako su objasnili, omogućava popuste do čak 30 odsto u nekoliko stotina prodajnih objekata širom Crne Gore.

„Kod najvećeg broja kredita status klijenta je obavezan, što podrazumijeva otvoren tekući račun u Erste banci, preko kojeg se isplaćuju redovna primanja ili uplate na osnovu određenog prava klijenta“, saopštili su iz banke.

Taj status je u izvjesnim slučajevima moguće ostvariti naknadno.

Erste banka je petogodišnjicu poslovanja na crnogorskom tržištu obilježila i donacijom za nabavku neophodne opreme dnevnim centrima za djecu i omladinu sa teškoćama i smetnjama u razvoju u Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Plavu, Nikšiću, Cetinju, Herceg Novom i Ulcinju, kao i nevladinoj organizaciji Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama iz Rožaja.

Bonus video: