Poziv kompanijama za podršku skijalištima

Iz NTOCG su saopštili da Vlada, u cilju obogaćivanja turističke ponude i unaprijeđenja kvaliteta usluga u zimskoj sezoni, obezbjeđuje stimulativni program podrške crnogorskim skijalištima
0 komentar(a)
skijališta_4, Foto: O.PJEŠIVAC
skijališta_4, Foto: O.PJEŠIVAC
Ažurirano: 17.12.2014. 11:10h

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) pozvala je sve kompanije koje upravljaju skjalištima da se prijave za dobijanje podrške za njihovu pripremu za predstojeću zimsku turističku sezonu.

Iz NTOCG su saopštili da Vlada, u cilju obogaćivanja turističke ponude i unaprijeđenja kvaliteta usluga u zimskoj sezoni, obezbjeđuje stimulativni program podrške crnogorskim skijalištima.

“Dodjela sredstava podrazumijeva raspodjelu ukupnog namjenskog iznosa od 60 hiljada EUR za pokrivanje troškova koji se odnose na obogaćivanje ponude i unaprijeđenje usluga na ski-stazama i ski-poligonima”, navodi se u javnom pozivu.

Javni poziv je objavljen objavljen 11. decembra, a rok za podnošenje zahtjeva sa pratećom dokumentacijom je 15 dana od objavljivanja poziva.

Pravo podnošenja zahtjeva imaju kompanije koje upravljaju skijalištima i koje ispunjavaju određene uslove, između ostalog da posjeduju odobrenje za rad za prethodne četiri sezone, kao i bilješke o ispravnosti čeličnih užadi i tehničkog izvještaja o IBR ispitivanju čeličnih užadi magnetnom defektoskopijom, odnosno metodom bez oštećenja za sezone 2011/12, 2012/13.

“Uslov je i posjedovanje bilješke o ispravnosti čeličnih užadi za sezonu 2014/15, trogodišnji izvještaj o ispravnosti elektro instalacija, kao i posjedovanje mašine za pripremu staza”, rekli su iz NTOCG.

Uz zahtjev za dobijanje podrške, potrebno je dostaviti i Akcioni plan za pripremu turističke sezone sa rokovima, finansijski plan i dokaz o registraciji.

“U slučaju utvrđivanja nepravilnosti u korišćenju odobrenih sredstava, NTOCG donosi odluku o povratu sredstava, a korisnik je dužan vratiti ista u roku od 15 dana od prijema odluke”, dodali su iz NTOCG.

Predlog liste korisnika za podršku utvrdiće radna grupa koju formira direktor NTOCG koji i donosi konačnu odluku o dodjeli podrške.

“Odluka o dodjeli podrške donijet će se najkasnije u roku deset dana od krajnjeg roka za podnošenje zahtjeva”, rekli su iz NTOCG.

NTOCG će sa odabranim korisnicima potpisati ugovor najkasnije u roku 15 dana od dana objave odluke o dodjeli podrške.

NTOCG će isplatiti 50 odsto odobrenih sredstava nakon potpisivanja ugovora, a 50 odsto sredstava po dostavi finansijskog izvještaja i dokaza o namjenskom trošenju odobrenih sredstava.

Bonus video: