Predstavljanje turističke ponude Crne Gore u Berlinu

Predstavnici NTO održali su sastanke sa više od 20 renomiranih medija iz Njemačke, Austrije i Švajcarske na kojima su razmatrane mogućnosti saradnje na promociji turističke ponude Crne Gore
762 pregleda 0 komentar(a)
Sa događaja u Berlinu, Foto: NTO Crne Gore
Sa događaja u Berlinu, Foto: NTO Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavlja u Berlinu crnogorsku turističku ponudu na događaju za medije - International Media Marketplace (IMM).

Predstavnici NTO održali su sastanke sa preko 20 renomiranih medija iz Njemačke, Austrije i Švajcarske na kojima su razmatrane mogućnosti saradnje na promociji turističke ponude Crne Gore.

“Sastancima su prisustvovali, između ostalog, predstavnici Suddeutsche Zeitunga, Frankfurt Sonntags Zeitunga, Bild der Fraua, die Pressea, Reisefreundea, Reisegala, Neue Waestfaehlischea i WienerZeitunga”, navodi se u saopštenju NTO.

Iz NTO-a su kazali da je tokom janura u Njemačkoj objavljeno preko 150 članaka koji opisuju prirodne i kulturne ljepote Crne Gore, kao i one koje se tiču novih turističkih ponuda zemlje, ali i partnerstva na sajmu CMT u Štutgartu.

Takođe, kako su dodali, na raznim medijskim portalima registrovane su i on-line objave na temu ponude Crne Gore sa posjetom od gotovo 35 miliona pregleda.

Iz NTO su naveli da su o Crnoj Gori tokom januara pisali njemački Bild, Welt N24, RP Online, Auto Bild, TAG 24 i Kronen Zeitung.

“NTO u narednom periodu, u saradnji sa partnerima, planira organizaciju tri studijske posjete medija sa njemačkog govornog područja”, kazali su predstavnici NTO.

Oni su saopštili da će novinarima biti predstavljena ponuda s akcentom na luksuzni turizam, prirodne i kulturne znamenitosti i gastronomiju.

Takođe, kako su dodali, planirane su i individualne posjete njemačkih novinara koji će imati priliku da se upoznaju sa crnogorskom turističkom ponudom.

Događaj IMM održava se od 2013. godine u Berlinu. Do sada je okupio oko 2,5 hiljada predstavnika međunarodnih medija i skoro 1,5 hiljada turističkih kompanija iz cijelog svijeta.

Bonus video: