Predstavljeno Udruženje privrednika Bara: Organizovani za lični i interes grada

Predsjednik udruženja Rade Vujačić rekao je da je asocijacija za sada okupila kompanije koje imaju zajedno godišnji promet od 100 miliona eura
473 pregleda 0 komentar(a)
Udruženje privrednika Bara, Foto: Adi Seferović
Udruženje privrednika Bara, Foto: Adi Seferović
Ažurirano: 12.08.2018. 11:01h

Udruženje privrednika grada Bara održalo je sinoć na Velikom pijesku svoju prvu prezentaciju. Predsjednik udruženja Rade Vujačić saopštio je da je asocijacija za sada okupila 70 kompanija koje zapošljavaju 2000 radnika i imaju zajedno godišnji promet od 100 miliona eura.

"Želimo da omasovimo udruženje, naša poruka privrednicima je da smo zajedno mnogo jači u borbi za zaštitu svojih interesa i protiv biznis barijera. Intencija nam je da budemo spona između administracije i gradske privrede, da međusobno sarađujemo i razvijamo i sebe, ali istovremeno i naš grad", rekao je Vujačić.

On je potom domaćinu u hotelu “Kalamper Wellness&SPA” Elviru Ekiju Kalamperoviću uručio prvu zahvalnicu Udruženja. Zahvaljujući na priznanju, Kalamperović je istakao da mu je drago što je ovakvo udruženje privatne privrede ponovo počelo sa radom nakon duže pauze.

"Srećan sam što sam tu od samog starta, svima nam je cilj druženje i jačanje svih nas, da što više sarađujemo. Prezentovani podaci su veoma značajni za Bar, mi smo ti koji pokreću privredu grada i treba definitivno da udružimo snage kako za naš, tako i za interes grada Bara. Pozovimo sve naše prijatelje privrednike da budu dio ovog udruženja, da zajedno utvrdimo ključne zajedničke probleme i da vidimo kako možemo uticati na opštinu i državu da ih prevaziđemo u opštem interesu", dodao je Kalamperović.

Predsjendik Skupštine udruženja, kapetan Ljubo Kočović rekao je da je ovo “prvi korak u našem radu” i najavio “dosta noviteta”. On je iskazao posebno zadovoljstvo što je i predsjednik opštine Dušan Raičević iz biznisa, “i to će automatski smanjivati biznis barijere”.

"Planiramo svakog mjeseca da organizujemo ručkove sa ambasadorima, predstavnicima Vlade i lokalne uprave, da tu iznosimo naše probleme, da između sebe napravimo što više kontakata. Biznis barijera će uvijek biti, ali, ako se protiv njih zajedno borimo, biće sve mnogo lakše", dodao je Kočović.

Ističući da su pored Kočovića i Vujačića zajedno sa njim osnivači udruženja još i Alen Đelošević i Božo Sarić, potpredsjednik udruženja Nedeljko Lale Čović je podsjetio da je inicijativa za ovakvo udruživanje potekla iz “dobrog iskustva koje smo imali kroz našu podršku KK Mornar”.

"Članovi Udruženja mogu biti samo oni privrednici koji su odgovorni prema opštini i državi, odnosno, oni koji redovno izmiruju obaveze. Ne trebaju nam oni koji to ne rade, da bismo tražili pomoć, moramo biti lojalni u ispunjavanju svojih obaveza. U svakom slučaju, možemo zajedno napraviti mnogo bolji grad i mnogo bolju sredinu", naglasio je Čović.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević ukazao je da uspeh opsštinskih struktura zavisi od privrede grada, “ako su oni uspješni, i opština je uspješna, ako su za pohvalu rezultati privrede, za pohvalu je i rad administracije”.

"Dolazim iz privrede sa posebnom pažnjom ću pratiti rad udruženja, u saradnji sa vama ići ćemo u pravcu uklanjanja biznis barijera. Zajedno ćemo učiniti Bar povoljnim mjestom za razvoj malog, srednjeg i velikog biznisa, u meni i oštinskoj administraciji imaćete podršku, želim vam puno sreće i da u radu budemo partneri", poručio je privrednicima gradonačelnik Bara.

Bonus video: