Predstavnici Poreske uprave obilaze opštine

Ističu da sve javne ustanove koje su dobile rješenje o reprogramu poreskog duga imaju obavezu redovnog plaćanja rata po reprogramu, podnošenja poreskih prijava i plaćanja tekućih poreskih obaveza (tekuće obaveze nakon 15. februara 2017. godine )
0 komentar(a)
Poreska uprava, Foto: Luka Zeković
Poreska uprava, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.08.2017. 18:32h

Opštine Pljevlja i Žabljak I lopkalna javna preduzeća I ustanove redovno izmiruju obaveze predviđene ugovorom o reprogramu duga (rate), ali ne i tekuće obaveze na zarade zaposlenih sa pripadajućim porezima i doprinosima, saopšteno je iz Poreske uprave.

Predstavnici PU na čelu sa direktorom Miomirom M. Mugošom, u srijedu su se sastali sa predsjednikom Opštine Pljevlja Mirkom Đačićem i direktorima javnih preduzeća. U četvrtak su predstavnici PU održali sa predsjednikom opštine Žabljak Veselinom Vukićevićem.

Iz PU pdosjećaju da je ugovor o reprogramu poreskog duga Opštine Pljevlja sa Ministarstvom finansija zaključen je 27. marta 2015.godine. Reprogramirani dug za Opštinu Pljevlja i javne službe čiji je osnivač ta opština iznosi 10.829.409 eura, a rok otplate je 20 godina.

“Opština Pljevlja, javna preduzeća I javne ustanove redovno izmiruju svoje obaveze predviđene ugovorom o reprogramu (rate po reprogramu), ali ne i tekuće obaveze na zarade zaposlenih sa pripadajućim porezima i doprinosima. Uočeno je i kašnjenje u podnošenju IOPPD obrazaca, kao i izmirivanje tekućih obaveza”, saopšteno je iz PU.

Ističu da sve javne ustanove koje su dobile rješenje o reprogramu poreskog duga imaju obavezu redovnog plaćanja rata po reprogramu, podnošenja poreskih prijava i plaćanja tekućih poreskih obaveza (tekuće obaveze nakon 15. februara 2017. godine ).

Iz PU poručuju da 13. avgusta, za sve javne ustanove dospijeva za naplatu jednokratna uplata od deset odsto koju je neophodno izmiriti shodno dospjeću kako ne bi došlo do raskida rješenja.

“Napominjemo da su Vodovod, Čistoća I Održavanje lokalnih puteva Pljevlja izvršili jednokratnu uplatu prije krajnjeg roka dospjeća”, naveli su iz PU.

Na sastankiu sa predstavnicima Opštine Žabljak konstatovano je da Opština i Komunalno i vodovod Žabljak redovno izmiruje svoje obaveze predviđene ugovorom o reprogramu , ali ne i tekuće obaveze na zarade zaposlenih sa pripadajućim porezima i doprinosima. Komunalno i vodovod Žabljak su prije dospjeća uplatili deset odsto obaveze po rješenju o reprogramu

Bonus video: