Preko 12.000 građana potpisalo da poslanici odbiju povećanje PDV-a

"Očekujemo da ovaj zakon neće dobiti podršku većine poslanika i da će konačno pobijediti interes građana", smatra Ćalović
0 komentar(a)
MANS, peticija, Foto: Boris Pejović
MANS, peticija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.06.2013. 19:02h

Preko 12.000 građana je za dva dana potpisalo Zahtjev poslanicima da odbiju povećanje PDV-a, najnovije su informacije iz MANS-a.

Ogromno interesovanje građana iz svih djelova Crne Gore, kako smatraju uz MANS-a, pokazuje da većina smatra da je uvođenje ovog poreza nepravedno.

"Teret krize, ali i bogaćenja pojedinaca, ne treba da snose obični građani i pošteni privrednici, već oni koji su krivi za rupe u budžetu, odnosno vlasnici Kombinata aluminijuma", navodi se u saopštenju direktorice MANS-a Vanje Ćalović.

Ona je saopštila da će u srijedu, prije početka skupštinske sjednice, predati potpise i Zahtjev građana narodnim poslanicima.

"Očekujemo da ovaj zakon neće dobiti podršku većine poslanika i da će konačno pobijediti interes građana, a ne partija ili pojedinaca", navodi Ćalović.

MANS podsjeća da je jedan poslanik SDP-a već javno saopštio da ce glasati protiv PDV-a, drugi je potvrdio da je riječ o porezu za KAP, a "samo ta partije nije iznijela stav na današnjoj sjednici, dok je njen stav oko plaćanja dugova KAP-a poznat javnosti".

"Očekujemo da će i ti i drugi poslanici glasati protiv Zakona o porezu za KAP i pokazati da čovjek i u politici moze ostati čovjek", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: