Premijer mu našao posao: Radunović savjetuje Đukanovića

Biće vjerovatno zadužen za lokalnu samoupravu. Radunović je bio važan funkcioner DPS-a za izbore u rodnom gradu Berane, gdje su vlast izgubili 2014
66 pregleda 31 komentar(a)
Miodrag Radunović, Foto: Boris Pejović
Miodrag Radunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.02.2015. 06:30h

Doskorašnji ministar zdravlja Miodrag Radunović biće savjetnik premijera Mila Đukanovića za lokalnu samoupravu, saznaju “Vijesti” u izvršnoj vlasti. On će biti jedanaesti Đukanovićev savjetnik.

Radunović je podnio ostavku 18. novembra prošle godine, nakon infekcije u bjelopoljskoj bolnici u kojoj je zaraženo pet beba, od kojih je jedna preminula.

Radunović je tada rekao da vjeruje da je jasno da ne može biti direktne odgovornosti onoga koga nijesu informisali o događajima u Opštoj bolnici u Bijelom Polju.

"Ali je jasno i da sam ja objektivno odgovoran jer sam na vrhu zdravstvenog lanca čiji je dio zakazao pa je došlo do takvog stanja u kojem je moguće da ministar zdravlja ne bude informisan o zarazi koja danima bjesni u četvrtom gradu po broju stanovnika", saopštio je tada Radunović.

Ljekar Radunović je bio važan funkcioner DPS-a za izbore u rodnom gradu Berane, gdje je ta partija, nakon dugogodišnje vladavine, izgubila izbore 2014.

Predsjednik Vlade se zahvalio ministru “na doprinosu unapređenja zdravstvenog sistema i rada Vlade u cjelini”.

Đukanović je konstatovao da to kako je postupio Radunović treba da predstavlja primjer svima, pogotovo zaposlenima u državnoj upravi, da i objektivna odgovornost, odnosno i nepostupanje predstavlja osnov za odgovornost.

Radunović je u novembru izjavio da je važno da budu sankcionisani svi za koje bude utvrđena odgovornost zbog zaraze.

Bivši direktor i načelnica neonatologije, Tomislav Jeremić i Haka Tahirović, vratili su se na posao u bjelopoljsku bolnicu, nakon što su 6. februara pušteni iz pritvora.

Oni su sa načelnikom ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonkom Puletićem uhapšeni krajem prošle godine.

Osumnjičeni su za teška djela protiv zdravlja ljudi, za šta je predviđena kazna zatvora od dvije do 12 godina.

U Vladi su upražnjena mjesta ministara prosvjete, zdravlja i kulture

Bonus video: