Preuzeće zemlju kad Brano Mićunović plati komunalije za hotel

“Vlasnici u pravnom smislu još nijesmo postali, po predugovoru vlasnici smo u maju 2019. Sve obaveze koje gospodin Mićunović ima prema Opštini Budva biće izmirene najkasnije do tog roka“, kazao je Mijač, biznismen iz Švedske koji ima crnogorske korijene
1339 pregleda 9 komentar(a)
Branislav Mićunović, Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Branislav Mićunović, Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.11.2018. 07:28h

Biznismen Branislav Brano Mićunović do maja 2019. izmiriće sve obaveze na ime komunalija za gradnju luksuznog dvanaestospratnog hotela u Budvi, što je uslov da kompanija “Savana commercial retail“ postane vlasnik njegove milionski vrijedne zemlje u Reževićima.

To je za “Vijesti“ kazao izvršni direktor podgoričke kompanije Veselin Mijač, pojasnivši da je to predviđeno predugovorom o kupovini 6.000 kvadratra Mićunovićevog zemljišta u Reževićima, na pjeni od mora.

“Vlasnici u pravnom smislu još nijesmo postali, po predugovoru vlasnici smo u maju 2019. Sve obaveze koje gospodin Mićunović ima prema Opštini Budva biće izmirene najkasnije do tog roka“, kazao je Mijač, biznismen iz Švedske koji ima crnogorske korijene.

“Savana commercial retail“ vlasnik je podgoričkog tržnog kompleksa “Gintaš“ i hotela “Ramada“, koje je kupila od turskih investitora za 24 miliona eura.

Mićunović i Mijačeva kompanija u avgustu su zaključili predugovor.

Riječ je zemlji kojom je Mićunović garantovao Opštini Budva da će u roku od šest godina izmiriti 794.000 eura, koliko su obračunate komunalije za gradnju budućeg kondo hotela na mjestu srušene zgrade “Zeta filma“, u srcu Budve. Mićunović je imao rok da komunalije izmiri do 2021. ali će to, po svemu sudeći, uraditi dvije godine ranije.

Opština Budva upisala je u januaru prošle godine hipoteku na zemljišni kompleks, nakon što je Mićunović odmah uplatio prvu ratu od 160.000 eura na ime komunalija. Mićunović je nastavio da izmiruje obaveze, pa je u decembru prošle godine uplatio i drugu ratu od gotovo 130.000 eura i kamatu od oko 32.400 eura.

Sljedećeg mjeseca dužan je da plati novu ratu.

Kupac Mićunovićeve zemlje u Reževićima je firma koju je, kako piše u Centralnom registru privrednih subjekata, osnovala firma “Savana holding AB”. Izvršni direktor je Mijač, a ovlašćeni zastupnik Radoš Kastratović.

Riječ je o kompaniji koja osim “Gintaša” gazduje brojnim stambeno-poslovnim prostorima.

Nova prodaja nekretnina koje su preostale u vlasništvu Mićunovića, događa se u vrijeme dok on intenzivno izvodi radove na gradnji hotela - višemilionskog projekta.

Ministar održivog razvoja Pavle Radulović u decembru 2016. potpisao je građevinsku dozvolu za gradnju hotela, a koja ističe krajem ove godine. Dozvoljeno da se na mjestu zgrade ”Zeta filma” izgradi kondo hotel sa dvije podzemne etaže, prizemljem, mezaninom i deset spratova, bruto-građevinske površine 15.123 kvadrata.

Mićunović planira da u gradnju uloži 16 miliona eura.

On je krajem prošle godine budvanskoj kompaniji “Allianz group” prodao zemljišni kompleks sa dvije nedovršene zgrade na lokalitetu Mirište, nedaleko od Svetog Stefana.

Prethodno je prodao i plac od 2.000 kvadrata na Savinom kuku, na Žabljaku, gdje je bio suvlasnik sa poslovnim partnerom Savom Grbovićem.

Zemlju je kupila “Aithon ski resort“ sa sjedištem na Žabljaku.

Još vagaju - hotel ili vile

Mijač je “Vijestima” kazao da imaju ambiciozne planove za Reževiće i da još razmišljaju šta će graditi na atraktivnoj parceli pored mora koju su kupili od Mićunovića.

“Što se tiče gradnje u Reževićima, jos nijesam donio odluku da li ćemo graditi hotel ili vile. Volio bih da radimo vile, jer to bolje odgovara okolnom ambijentu u Reževićima“.

Bonus video: