Prijava protiv tužiteljke: "Nijesam učesnik izgubljenog spora"

Jankovićeva tvrdi da je Boškovićeva dok je bila sudija Osnovnog suda neistinito predstavila kao tužioca u parnici protiv Adiko banke
181 pregleda 0 komentar(a)
Vesna Janković, Foto: Luka Zeković
Vesna Janković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.10.2016. 19:40h

Podgoričanka Vesna Janković tražila je od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da u hitnom postupku razmotri njenu krivičnu prijavu protiv bivše sudije Osnovnog suda i sadašnjeg specijalnog tužioca Nataše Bošković.

Jankovićeva je kazala da je Boškovićeva kao sudija Osnovnog suda donijela pravosnažnu presudu na njenu štetu u okviru postupka koji je grupa građana vodila protiv Adiko banke (nekadašnje Hipo Alpe Adria banke) zbog kredita u švajcarskim francima.

“Boškovićeva me je neistinito predstavila kao tužioca u parnici koju je grupa građana vodila protiv Adiko banke i gdje su izgubili spor. Račun mi je blokiran po nalogu javnog izvršitelja do iznosa od skoro 15.000 eura koliko 18 izvršnih dužnika solidarno treba da plate, iako nijesam bila stranka u tom postupku. Nikome nijesam dala punomoćje da me zastupa u tom postupku, niti sam imala namjeru da pokrećem bilo kakvu tužbu. Posjedujem i dokaze od advokata Vladana Đuranovića koji je angažovan u tom postupku”, rekla je Jankovićeva “Vijestima”.

Ona je podnijela i krivičnu prijavu protiv CEZAP -a jer, kako je navela u prijavi, smatra da su zloupotrijebili njene podatke pošto su je imali u evidenciji korisnika kredita u švajcarskim francima.

Samohrana majka dvoje djece i pravnik po struci koja radi u Upravi policije u prijavi VDT-u je navela da joj je sudija Bošković nanijela štetu, jer prethodno nije utvrdila ko su stranke u postupku na način kako to nalaže Zakon o parničnom postupku.

“Nesavjesnim radom nanijela mi je nematerijalnu štetu po zdravlje jer sam preživjela veliki stres, ugrozila mi je materijalnu situaciju jer izdržavam dvoje djece. Uz to, redovno izmirujem kredit i ako zakasnim sa jednom ratom banka mi može staviti stan na prodaju”, kazala je Janković.

Ona je dodala da je kredit kod Adiko banke uzela 2007. godine i konvertovala ga je kada je Zakon o konverziji stupio na snagu.

“Nijesam znala da se vodi spor protiv mene, jer bih prije pravosnažnosti morala to da znam. Tražim od Stankovića da me zaštiti kao nevinu žrtvu ovog kriminala i da u hitnom postupku utvrdi istinu i da spriječi dalje posljedice nesavjesnog rada Boškovićeve”, kazala je Jankovićeva kojoj je javni izvršiteljAleksandra Tomković po nalogu Osnovnog suda blokirala račun u banci.

“Vijesti” su tražile od Osnovnog suda komentar u vezi sa tvrdnjama Jankovićeve, ali na pitanja nije odgovoreno.

Bonus video: