Prijava protiv Vukčević kod specijalnog tužioca

Tužiteljka Vukčević je prijavu protiv Prve banke Crne Gore zbog, kako Miličković tvrdi, lažne potvrde o uplati novca za otkup akcija manjinskih akcionara EPCG odbacila prošle godine
87 pregleda 3 komentar(a)
Vasilije Miličković, tužba
Vasilije Miličković, tužba
Ažurirano: 07.10.2015. 11:38h

Zamjenik Vrhovnog državnog tužioca (VDT), Petar Kapuci obavijestio je predsjednika Udruženja manjinskih akcionara Elektroprivrede Vasilija Miličkovića da je njegovu prijavu protiv specijalne tužeteljke Lidije Vukčević, od 23. septembra ove godine, proslijedio na postupanje Glavnom specijalnom tužiocu.

Miličković je nedavno prijavio VDT-u tužiteljku Vukčević koju sumnjiči zbog “krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja iz čl. 416 i Nesavjestan rad u službi iz čl. 417 Krivičnog zakonika Crne Gore“.

Akcionari EPCG su nezadovoljni što tužiteljka Vukčević nije procesuirala njihovu prijavu protiv Prve banke Crne Gore i protiv italijanske kompanije A2A koja je u septembru 2009. dokapitalizovala EPCG i čudnim transakcijama na tržištu kapitala, dokupila akcije manjinskih akcionara uz veoma visoku brokersku proviziju.

Tužiteljka Vukčević je prijavu protiv Prve banke Crne Gore zbog, kako Miličković tvrdi, lažne potvrde o uplati novca za otkup akcija manjinskih akcionara EPCG odbacila prošle godine.

Miličković je naglasio u prijavi da je svjestan njene težine, i svoje odgovornosti za napisanu i izgovorenu riječ, i da zato insistira, u najkraćem mogućem roku, da se otvori izviđaj i njega kao najodgovornijeg za podnošenje prijave, VDT sasluša i suoči sa specijalnom tužiteljkom.

„Nepreduzimanjem tužilačke istrage po osnovu ove prijave i tzv. Obnovljene krivične prijave protivu A2A i Prve banke, koju smo ponovo zaveli, izvršili bi ste puč na pravni poredak Crne Gore. Sigurni smo da kod Vas imamo puno razumjevanje što ćemo ovu krivičnu prijavu učiniti otvorenom i javnom, kao i što ćemo obavjestiti jednim primjerkom i šefa Kancelarije EU u Podgorici M. Drobniča“, istakao je Miličković u prijavi.

Bonus video: