Privatno-javno partnerstvo sa doMEn.me primjer dobrog poslovanja

Sekulić je navela da je oblast telekomunikacija važan dio crnogorske ekonomije i da Vlada intenzivno radi na tome da unaprijedi poslovni ambijent i u toj oblasti
0 komentar(a)
sa sastanka doMen.me, Foto: Ministarstvo ekonomije
sa sastanka doMen.me, Foto: Ministarstvo ekonomije
Ažurirano: 27.09.2017. 13:53h

Privatno-javno partnerstvo sa domaćom kompanijom doMEn.me i njenim osnivačima i vlasnicima, GoDaddy i Afilias, predstavlja dobar primjer poslovanja zahvaljujući kojem država ostvaruje značajne prihode i kreira prepoznatljiv imidž u svijetu, smatraju ministar ekonomije Dragica Sekulić i predstavnici tih preduzeća.

Na današnjem sastanku prezentovani su dosadašnji rezultati u toj oblasti i dogovoren način dalje saradnje.

"Ekstenzija .me trenutno je najatraktivnija u regionu, sa više od milion registracija, a od 2008. godine je po osnovu njene valorizacije u državni budžet prihodovano više od 21 milion EUR“, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Potpredsjednik kompanije GoDaddy James Bladel, viši savjetnik u Afilijasu, Desiree Željka Miloshevic i izvršni direktor i marketing menadžer u kompaniji doMEn.me, Predrag Lešić i Nataša Đukanović razgovarali su danas sa Sekulić o dosadašnjoj saradnji tih kompanija sa Vladom.

Sekulić je navela da je oblast telekomunikacija važan dio crnogorske ekonomije i da Vlada intenzivno radi na tome da unaprijedi poslovni ambijent i u toj oblasti.

Bladel je upoznao Sekulić sa detaljima poslovanja te kompanije koja je, kako je kazao, sa istorijom dugom 20 godina, najveća hosting kompanija u svijetu.

Sastanku je prisustvovao i profesor sa Univerziteta Crne Gore, Božo Krstaić, kojeg je Vlada nedavno imenovala za ccTLD (country code Top Level Domain) mendažera.

Bonus video: