Prodaja imovine KAP-a: Prihvaćena samo ponuda Politropusa

Kompanija Politropus Alternative ponudila je 450 hiljada eura za bazen crvenog mulja, objekat bivšeg Instituta za istraživanje i razvoj aluminijuma i zemljište u Spužu
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2014. 19:57h

Stečajni upravnik Kombinata aluminijuma (KAP), Veselin Perišić, prihvatio je samo ponudu kompanije Politropus Alternative za pojedine djelove imovine fabrike, uključujući bazen crvenog mulja, dok će za preostali dio biti ponovo raspisan tender. Kompanija Politropus Alternative, sa sjedištem u Tivtu, ponudila je 450 hiljada eura za bazen crvenog mulja, objekat bivšeg Instituta za istraživanje i razvoj aluminijuma i zemljište u Spužu. Kompanija za bazen nudi 100 hiljada eura, za objekat bivšeg Instituta 200 hiljada, a za zemljište 150 hiljada. Politropus Alternative je crnogorska kompanija, sa međunarodnim kapitalom. Njen osnivač i vlasnik je Ukrajinac Roman Denkovič.Perišić je ostale ponude odbio, a novi oglas je najavio za sjutra, biće oročen do 17. februara, a početna cijena će biti 28 miliona eura.

Prilog Televizije Vijesti Ponude za kupovinu imovine dostavili su i nikšićki Uniprom i Get Sales, sa sjedištem u Londonu, iza koje stoji njemački HGL, kao i Alemani Trade iz Beograda. Uniprom je ponudio 28,5 miliona eura miliona, zapošljavanje 300 radnika i investicije od 76 miliona eura. Get Sales je za dio imovine KAP-a ponudio 5,1 hiljadu eura, ali i 700 miliona eura investicija i zapošljavanje tri hiljade radnika. Alemani trade iz Beograda zainteresovana za kupovinu 22 vagona Kombinata, za koje je ponudila 178 hiljada eura.

Galerija

Bonus video: