Prodat dio zemljišta Glavnom gradu za 151.926 eura

Prosječna cijena po kvadratu iznosi 119,91 euro, a radilo se o prodaji neposrednom pogodbom za koju nije bilo neophodno zakazivanje ročišta u Privrednom sudu
2993 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković
Zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković

Stečajni upravnik “Radoja Dakića” Mladen Marković donio je danas odluku o prodaji 1.267 kvadrata zemljišta Glavnom gradu za 151.926 eura. Prosječna cijena po kvadratu iznosi 119,91 euro, a radilo se o prodaji neposrednom pogodbom za koju nije bilo neophodno zakazivanje ročišta u Privrednom sudu.

“Zemljište je prodato po početnoj cijeni. O ponudi Glavnog grada su obaviješteni svi povjerioci, i kako nije bilo primjedbi, donio sam odluku”, saopštio je “Vijestima” upravnik Marković.

Kako "Vijesti" saznaju nezvanično, Glavni grad će i ubuduće parcijalno kupovati djelove imovine stečajnog dužnika koji su neophodni za izgradnju planiranih puteva i saobraćajnica na ovoj lokaciji.

Bivši radnici, a danas povjerioci “Radoja Dakića” okupili su se prošle sedmice jutros pred zgradom Privrednog suda u znak nezadovoljstva što im se ne isplaćuje oko 14 miliona eura novca prihodovanog od prodaje imovine bivše fabrike mašina. Prvi novac od prodaje imovine, u iznosu od oko 3,3 miliona, je uplaćen još 28.decembra 2018.godine

Zbog toga su tražili stečajnog sudije Blaža Jovanića, da kao predsjednik suda sam sebi “oduzme predmet i dodjeli ga u rad drugom sudiji, koji će ga malo brže rješavati”.“Dakićevci”, prema izvršnim presudama, potražuju ukupno oko 60 miliona eura na ime neisplaćenih mjesečnih zarada.

Bonus video: