Produžen rok za dostavljanje ponude za Kumbor i Mamulu

„Vijestima“ u komisiji kažu da je procijenjeno da sredinom decembra ne treba zatvoriti tender pošto taj rok ne odgovara kompanijama koje se interesuju o uslovima zakupa
134 pregleda 0 komentar(a)
Mamula, Foto: Slavica Kosić
Mamula, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.12.2011. 07:52h

Tenderi o dugoročnom izdavanju kompleksa u Herceg Novom prolongirani su za dva mjeseca.

Tenderska komisija za valorizaciju bivše vojne imovine odlučila je da zainteresovane za zakup zemljišta u Kumboru i ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula čeka do 14. februara.

„Vijestima“ u komisiji kažu da je procijenjeno da sredinom decembra ne treba zatvoriti tender pošto taj rok ne odgovara kompanijama koje se interesuju o uslovima zakupa.

Samo je engleska firma Triangle invest, iza koje je kapital iz Azerbejdžana, do sada otkupila tendersku dokumentaciju za pripremu ponude za zakup kompleksa u Kumboru.

U komisiji očekuju da dobiju još takvih zahtjeva za lokaciju uz obalu Jadranskog mora, kao i za tvrđavu Mamula, a komplekse su obilazili ruski investitori.

Rok za otkup dokumentacije je otvoren do 9. februara.

Triangle je konzorcijum investicionih kompanija i banaka iz Azerbejdžana. Na Internetu nedostaje podataka o kompaniji, koja se bavi „visoko isplativim poslovima“.

Kompleks u Kumboru je ponuđen međunarodnim investitorima na 90 godina. Vladina komsija izdaje kasarnu Orjenski bataljon na prostoru od 242.000 kvadrata sa 90 objekata od 62 hiljade kvadrata. Obuhvaćena je zgrada nekadašnje komande, vojna ambulanta, magacini. Izostavljen je dio zemljišta i crkva Sveta Neđelja.

Izdavanje imovine u Kumboru nije uspjelo 2008. godine.

Ostrvo sa Mamulom izdaju na 30 godina, sa mogućim prolongiranjem na devet decenija.

Tenderi su objavljeni sredinom septembra.

Učesnici moraju biti međunarodni investitori, s dokazanom finansijskom sposobnošću, iskustvom u projektovanju, gradnji i poslovanju velikim i složenim turističkim kompleksima.

Ponuđači treba da ispune kvalifikacione uslove.

Bonus video: