Protest bivših radnika KAP-a

Ustavni sud da se izjasni o žalbi za potrošenih 4,2 miliona koji su bili namijenjeni za stambena pitanja
1354 pregleda 1 komentar(a)
Dragoljub Drašković, Foto: Filip Roganović
Dragoljub Drašković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.03.2019. 12:46h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP) okupili su se juče ispred Ustavnog suda, kako bi podsjetili nadležne u toj instituciji da preduzmu nešto da se brže donese odluka u vezi sa stambenim parama, koje pripadaju nekadašnjim zaposlenima.

Radnici traže 4,2 miliona eura koje im je, kako tvrde, nezakonito i nenamjenski potrošio vlasnik KAP-a uz saglasnost predstavnika sindikata za proizvodnju aluminijuma.

Predstavnik penzionisanih radnika Nikola Raković, kazao je da su bivši radnici tim povodom blagovremeno podnijeli žalbu Ustavnom sudu krajem januara 2017. godine.

“Više puta smo napravili urgenciju preko advokatske kancelarije “Velimirović”, koja nas zastupa da u okviru nadležnosti Ustavnog suda preduzmu potrebne mjere u cilju što bržeg donošenja rješenja kojim se usvaja naša ustavna žalba i ukida presuda Vrhovnog suda, kako bi se predmet vratio na ponovni postupak”, rekao je Raković agenciji Mina-business.

On je naveo da su se nekadašnji zaposleni pismeno obratili predsjedniku Ustavnog suda Dragoljubu Draškoviću kako bi vidjeli šta je sa njihovim predmetom, koji se u Sudu nalazi preko dvije godine. Raković je podsjetio da je vještak ekonomske struke potvrdio da novac koji radnici potražuju pripada njima i da nije smio biti potrošen za proizvodnju i da je morao biti vraćen na stambeni žiro-račun.

Bonus video: