Protest bivših radnika KAP-a: Tri minuta ćutanja za Televiziju CG

Bivšim radnicima KAP-a, kojima je u skladu sa posebnim Zakonom o izmirenju obaveza i Zakonom o Budžetu, tokom ove kalendarske godine ozakonjeno pravo na isplatu otpremnina u ukupnom iznosu od 5,45 miliona eura, ministri finansija i ekonomije Radoje Žugić i Vladimir Kavarić su poručili da im novac neće isplatiti
1 komentar(a)
radnici KAP-a, Foto: Zoran Đurić
radnici KAP-a, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.04.2016. 12:27h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma u stečaju revoltirani činjenicom da javni servis više od 10 dana ignoriše njihove ulične protete oko glavnih državnih institucija, u centru Podgorice, i stranih ambasada došli su jutros pred zgradu Televizije CG, održali kratki protest i trominutnim ćutanjem, upozorili državne novinare i direktora Rada Vojvodića, kojem su predali pismo, da ne rade svoj posao.

„Kao što vidite došli smo pred našu televiziju, koju svi plaćamo, a koja bi i naše probleme trebalo da prati...Trebalo je ne jednom nego više puta na svojim TV kanalima da skrenu pažnju javnosti na naš problem. Čim smo mi ovo ćutanje zaslužili, kao građani? Prije nego što pročitam pismo direktoru, molim vas kolege za tri minuta ćutanja pred ovom kućom, da vide kako to jezivo izgleda kad se ćuti o problemu građana“, kazao je pred ulazom u TV CG Nikola Raković, prestavnik bivših radnika KAP-a.

Bivšim radnicima KAP-a, kojima je u skladu sa posebnim Zakonom o izmirenju obaveza i Zakonom o Budžetu, tokom ove kalenarske godine ozakonjeno pravo na isplatu otpremnina u ukupnom iznosu od 5,45 miliona eura, ministri finansija i ekonomije Radoje Žugić i Vladimir Kavarić su poručili da im novac neće isplatiti.

Raković je potvrdio „Vijestima“ da nakon što su predali pismo za generalnog direktora TV CG da su pred njih izašli novinari državne televizije i Radija CG da se informišu u problemu i uzmu izjave.

Bonus video: