Radak Kukavičić: Crna Gora ima kvalitetnu turističku ponudu za porodice, individualce, mlade parove, biznismene...

"Promocija je izazvala veliko interesovanje Sarajlija i bosanskohercegovačkih medija", saopšteno je iz NTOCG
4 komentar(a)
NTOCG, Sarajevo, Foto: Nacionalna turistička organizacija
NTOCG, Sarajevo, Foto: Nacionalna turistička organizacija
Ažurirano: 05.06.2016. 20:00h

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) u sklopu promocije turističke ponude Crne Gore za sezonu 2016. na tržištu Bosne i Hercegovine, pored Banja Luke, 3. juna, je održala promociju u Sarajevu.

"Promocija je izazvala veliko interesovanje Sarajlija i bosanskohercegovačkih medija. Promociji su prisustvovali predstvanici Ambasade Crne Gore u BiH, brojni mediji: BHT, TV Vogošća, TV Hajat, TV Pink, novinske agencije Onasa i BIRN, Dnevni Avaz, Oslobođenje, magazin Gracija, Azra, Rejting, Biznis magazin, magazin Putovanja za dvoje, internet portale Klix, Depo, Furaj.ba, Doznajemo.com, Exclusive.ba, radio Antena, radio M, City radio i dr. predstavnici turističkih agencija Relax tours, Bio tours, City Travel, Lufthansa City center, Sol Azur, Najodmor, Travel centar i VIP Travel", saopšteno je iz NTOCG.

Direktorica NTOCG Željka Radak Kukavičić je istakla da Crna Gora ima raznovrsnu i kvalitetnu ponudu ne samo za porodice već i individualce, mlade parove, biznismene i druge.

"Upoznala je da su cijene i ove godine pristupačne, tako da je ponuda dostupna svakom budžetu, ali i različitim afinitetima. Kukavičić je ukazala na primjetan porast gostiju iz Bosne i Hercegovine. Prema zvaničnim statističkim podacima, Crnu Goru tokom prethodne godine posjetilo je 154 017 turista iz Bosne i Hercegovine, 68% više u odnosu na 2014.g., koji su ostvarili preko 960 000 noćenja odnosno 50,6% više u odnosu na prethodnu godinu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je i ove godine u sklopu promocije, tradicionalno, organizovan izbor najboljih likovnih radova učenika sarajevskih osnovnih škola na temu "Moja porodica i ja na moru".

"Na konkursu, koji je trajao dva mjeseca, prijavljeno je oko stotinu radova. Umjetnički žiri je izabrao tri najbolja. Dobitnicima su u jutarnjem programu TV Pink BIH i radija Otvorena mreža dodijeljena sedmodnevna ljetovanja na crnogorskom primorju za cijelu porodicu. Ljetovanje je obezbjedila HG "Budvanska rivijera". U Sarajevu su svoju ponudu, zajedno sa NTOCG predstavile su i lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Herceg Novog i Tivta, kao i strateški partner crnogorskog turizma HG "Budvanska rivijera", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: