Radnici "Boksita" prijete zatvaranjem u jamu ako dođe do stečaja

Radnici su istakli da ne pripadaju ni jednom od dva sindikata Rudnika i da ih je okupila informacija da će CKB od Privrednog suda zatražiti da zbog dugovanja uvede stečaj u Boksite
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2012. 19:47h

Grupa jamskih radnika nikšićkih Rudnika boksita najavila je da će se zatvoriti u jamu, ukoliko nadležni dozvole najavljeno uvođenje stečaja u to preduzeće.

Rudari su se u znak upozorenja okupili ispred jame Biočki stan i pozvali premijera Igora Lukšića da spriječi uvođenje stečaja i riješi situaciju u Boksitima.

"Predstavnik Vlade u Odboru direktora Boksita Predrag Stamatović prošlog mjeseca najavio je brzo pokretanje proizvodnje, a Lukšić u istom periodu saopštio da je u interesu države da Rudnici rade. Otkud sada priča u javnosti o uvođenju stečaja?", pitao je Mikonja Lončar u ime okupljenih rudara.

TV Vijesti, Tatjana Debeljević

Prema njegovim riječima, u Boksitima je ostalo 12 jamskih radnika, koji su odlučni da brane interes zaposlenih i preduzeća.

"Danas smo se okupili ispred, a u slučaju da se od stečaja ne odustane, naše sljedeće obraćanje javnosti biće iz rudokopa", upozorio je Lončar.

"Razjašnjenje situacije očekujemo na današnjem sastanku u Podgorici sa Vladinim predstavnicima“

Rudari će, kako je kazao, sačekati izvjesno vrijeme da vide na koji način će nadležni rješavati situaciju u Boksitima, a potom preduzeti radikalnije poteze u zaštiti prava radnika i preduzeća.

Radnici su istakli da ne pripadaju ni jednom od dva sindikata Rudnika i da ih je na Seocima okupila informacija da će Crnogorska komercijalna banka od Privrednog suda zatražiti da zbog dugovanja uvede stečaj u Boksite.

Predsjednik Samostalnog sindikata, Borisav Bojanović, kazao je agenciji Mina-business da su im Vladini predstavnici u Odboru direktora Boksita saopštili da nijesu dobili nikakvu pisanu obavijest o namjeri uvođenja stečaja u preduzeće.

"Razjašnjenje situacije očekujemo na današnjem sastanku u Podgorici sa Vladinim predstavnicima“, rekao je Bojanović.

Galerija

Bonus video: