Radnici došli na posao, nastavljena proizvodnja u "Vektri Jakić"

Dio radnika postigao dogovor sa Draganom Brkovićem o dinamici isplate dugovanja
2 komentar(a)
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 12.10.2018. 14:26h

Proizvodnja u pljevaljskoj kompaniji “Vektra Jakić” nastavljena je, nakon višednevnog zastoja.

Dio radnika koji prethodnih dana nije dolazio na posao zbog kašnjenja isplate zarada, juče se pojavio na svojim radnim mjestima, nakon što su postigli dogovor sa vlasnikom kompanije Draganom Brkovićem o dinamici isplate zaostalih dugovanja.

Brković je radnicima u petak uplatio majsku zaradu. Zaposleni u ključnom “Jakićevom” pogonu dvadesetak dana nisu dolazili na posao zbog neisplaćenih zarada za pet mjeseci. U međuvremenu su podnijeli tužbu Osnovnom sudu u Pljevljima kojom od vlasnika firme Dragana Brkovića traže isplatu zaostalih dugovanja.

Štrajk kolega iz pilane podržao je i dio zaposlenih u pogonima lamelirnice i održavanja. U pilani radi oko 50 radnika, a u cijeloj kompaniji oko 200.

Zaposleni su “Vijestima” kazali da je Brković obećao radnicima da će zaostala dugovanja isplatiti u roku od šezdeset dana, ukoliko se nastavi proces proizvodnje i da neće umanjiti zarade za vrijeme koje nisu bili u štrajku.

Ranije je sve radnike koji su bili u štrajku Brković pismeno upozorio da će ostati bez posla ukoliko se u roku od osam dana ne izjasne o razlozima izostanka sa posla.

Zaposleni u “Vektri Jakić” često obustavljaju rad kako bi došli do zarada, jer je kompanija već duže vrijeme u finansijskim problemima koje prati i česta blokada računa.

Po nalogu sudskog izvršitelja, nedavno su prodata dva kamiona kako bi se namirila dugovanja prema radnicima. U posljednjem trenutku Brković je izbjegao prodaju i trećeg kamiona uplativši 21.000 eura duga po osnovu sudskih sporova sa bivšim radnicima.

Bonus video: