Radnici fabrike "Bjelasica Rada" zamrznuli protest

Uprava radnicima dužna šest plata i doprinose za šest godina
66 pregleda 4 komentar(a)
Bjelasica rada protest radnika, Foto: Beća Čoković
Bjelasica rada protest radnika, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 24.03.2015. 20:37h

Radnici fabrike mineralne vode Bjelasica Rada prihvatili su plan uprave o isplati zaostalih zarada i zamrzli protestna okupljanja ispred fabrike do ponedjeljka.

Sindikalni predstavnik Miraš Joksimović je kazao da su radnici to odlučili tek juče, a ne prošle sedmice kako je to medijima saopšteno iz Eurofonda.

"Član Odbora direktora Marko Bartanjoli kazao je da je njihova ponuda, u zavisnosti od dogovora sa Poreskom upravom, da nam isplate jednu bruto ili jednu neto platu i da se krene sa proizvodnjom od početka aprila. A onda, da nam isplate još jednu platu. Mi na to pristajemo a ako ne ispune obećanje ponovo ćemo protestovati od ponedjeljka”, kazao je Joksimović.

On je istakao da očekuje zasjedanje Socijalnog savjeta i pomoć u rješavanju zahtjeva radnika. Sindikalni opštinski povjerenik Bogdan Krgović kazao je da je neshvatljivo da jedina fabrike te vrste ne radi.

"Zato pozivam sve institucije društva da riješe zahtjeve ovih 60-ak radnika, odnosno da im se isplate zarade, poveže staž i počne proizvodnja“, kazao je Krgović i dodao da sadašnji vlasnik treba, ukoliko nije sam u stanju, da prepusti posao partneru koji će pošteno raditi za dobrobit svih.

On je istakao da je povjereništvo tražilo hitno zakazivanje Socijalnog savjeta na tripartitnoj osnovi i da se zauzme stav oko problema zaposlenih. Radnici traže isplatu 6 zarada, uplatu doprinosa za 6 godina i naknada za prevoz, kao i hitno pokretanje proizvodnje.

Bonus video: