Radnici Novog Prvoboraca poslije 29 dana prekinuli štrajk - Vijesti.me
MJESEC AGONIJE

Radnici Novog Prvoboraca poslije 29 dana prekinuli štrajk

Radnici će preostale zahtjeve koje smatraju zakonitim, preusmjeriti na državne institucije kako bi se što brže i efikasnije riješio problem

Zahid Hodžić
Zahid Hodžić (Foto: Slavica Kosić)

Radnici AD Novi Prvoborac koji štrajkuju od 7. juna donijeli su odluku o prekidu protesta.

\"Štrajk se prekida jer je jedan od zahtjeva zadovoljen, a to je, po nalogu Ministarstva rada i socijalnog staranja, poništavanje odluke poslovodstva o proglašavanju radnika AD “Novi Prvoborac“ po drugi put tehnološkim viškom\", navodi se u saopštenju dostavljenom novinarima.

\"Iskoristili smo i zakonske mogućnosti te smo zaveli spor kod nadležnog suda u Herceg Novom do proglašavanja rješenja pravosnažnim. Takođe zbog zaštite zdravlja radnika i članova njihovih porodica, konstatovali smo da svaki daljni boravak i okupljanje u prostorijama AD “Novi Prvoborac“ ne daje adekvatne rezultate“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik sindikalne organizacije Zahid Hodžić.

U saopštenju se podsjeća da poslodavac i dalje ignoriše radnike i njihove zahtjeve.

Zato je odlučeno da preostale zahtjeve koje smatraju zakonitim, preusmjere na državne institucije kako bi se što brže i efikasnije riješio problem radnika u štrajku.

Radnici AD Novi Prvoborac štrajkovali su 29 dana tražeći isplatu zaostalih plata, toplih obroka, povezivanje radnog staža i isplatu otpremnina.