Radnici Tehnoprometa zovu tužioca da hapsi i u Baru

Radnici se već 13 godina spore sa firmom bivšeg gradonačelnika koja je preuzela njihovu imovinu
157 pregleda 9 komentar(a)
plakat Tehnopromet Bar, Foto: Čitalac Vijesti
plakat Tehnopromet Bar, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 15.08.2015. 06:23h

Bivši radnici Tehnoprometa iz Bara juče ujutro su lijepljenjem plakata pozvali specijalnog tužioca u Bar "da uhapsi lupeže", ili da, ako to ne smije da uradi, svrati u taj grad "na pecanje".

Poslije nekoliko časova plakati sa porukama postavljeni ispred zgrade Opštine, Tužilaštva, Osnovnog suda, barskog katastra i bivše upravne zgrade u centru tog grada pocijepani su, a radnici tvrde da su to uradili lokalni činovnici. Predstavnik bivših radnika dao je izjavu policiji.

"Ovo je naš revolt protiv specijalnog tužioca jer smo iritirani što već nekoliko puta hapse u Budvi jedne te iste ljude, a zaobilaze Bar, grad u kojem je bilo toliko pljačke proteklih deset i više godina", kazao je "Vijestima" Đona Janković, bivši radnik Tehnoprometa.

U Budvi je uhapšeno 13 osoba većinom lokalni funkcioneri, računajući sadašnjeg i bivšeg gradonačelnika.

Janković tvrdi da je u Baru donedavno "postajala velika kriminalna organizacija na čelu sa bivšim gradonačelnikom".

"U Baru ništa nije urađeno po osnovu naših krivičnih prijava. Na imovini našeg preduzeća, sa 650 korijena maslina, koju je kupio Zejnel- Zeko Šabović, sada se gradi fabrika ulja", saopštio je Janković.

Bivši radnici Tehnoprometa pred Privrednim sudom godinama tužbom uzalud traže da se poništi ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji iz 2002. godine po osnovu kojeg je firma Zavod za izgradnju Bara (ZIB) od Tehnoprometa za 148.500 eura preuzela imovinu, za koju tvrde da je bila višemilionske vrijednosti, a potom je rasprodala trećim licima.

U doba sklapanja spornog ugovora, izvršni direktor ZIB-a bio je bivši gradonačelnik Bara Žarko Pavićević, koji je potom preuzeo kontrolni paket akcija tog preduzeća.

Zamjenik osnovnog tužioca u Baru Radovan Đurišić nakon višegodišnje istrage odbacio je krivičnu prijavu protiv Pavićevića, Dragana Kovačevića šefa Uprave za nekretnine i bivšeg direktora PJ Uprave za nekretnine Bar, Slavoljuba Glišića, bivšeg direktora Tehnoprometa i još nekoliko osoba.

Bonus video: