Radnici "Vektre Jakić" došli na posao kad je legla plata

Zaposleni u pogonu pilane firme “Vektra Jakić” štrajkovali nekoliko dana zbog neisplaćene četiri zarade
200 pregleda 0 komentar(a)
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 30.08.2018. 07:42h

Radnici pilane pljevaljske "Vektre Jakić" nastavili su juče da rade nakon što im je vlasnik kompanije Dragan Brković isplatio aprilsku zaradu.

Zaposleni nekoliko dana nijesu dolazili na posao, zbog neisplaćenih zarada za četiri mjeseca.

U ključnom "Jakićevom" pogonu radi oko 40 radnika, a u cijeloj kompaniji oko 200.

Zaposleni u "Vektri Jakić" često su primorani da obustavljaju rad kako bi došli do zarada, jer je kompanija već duže vrijeme u finansijskim problemima koju prate i česte blokade računa.

Brković je juče uspio da uplati 21.000 eura po osnovu sudskih sporova sa bivšim radnicima, čime je izbjegao prodaju trećeg kamiona koji su popisali sudski izvršitelji kako bi naplatili dugovanja.

Po nalogu sudskog izvršitelja, nedavno su za oko 60.000 eura prodata dva kamiona sa prikolicom kako bi se namirila dugovanja radnicima.

Tim novcem izmiren je veći dio dugovanja za oko 35 radnika. Dug nije bilo moguće naplatiti skidanjem novca sa računa firme jer je u blokadi duže vrijeme.

Tužbu protiv Brkovića podnijeli su bivši radnici pogona za proizvodnju peleta i zaposleni kojima Brković nije isplaćivao dugovanja po osnovu reprograma duga.

Petnaestorici radnika pogona peletare Brković je ranije uručio rješanja o prestanku radnog odnosa, nakon što su tražili da im isplati makar dvije od pet zaostalih zarada.

Brković je u rješenjima o otpustu radnika, međutim, naveo da su zaposleni odbili da izvrše radne obaveze i da je zbog toga sa njima morao da raskine radni odnos.

Bonus video: