Radovanić: EUROSTAT potvrdio pljačku građana preko računa za struju

On podsjeća i da "još niko nije odgovarao za pravni epilog pljačke građana kada se plaćala taksa od jednog eura na brojila električne energije"
1555 pregleda 2 komentar(a)
Mileta Radovanić, Foto: URA
Mileta Radovanić, Foto: URA

Podaci EUROSTAT-a, po kojima je cijena struje u Crnoj Gori, po platežnoj moći skuplja i od nekih zemalja članica EU (Francuska, Švedska, Holandija, Finska, Norveška, Velika Britanija), a najskuplja u regionu predstavljaju pravi parametar neuspjeha Vlade DPS-a na polju socijalne politike, ocijenio je danas Mileta Radovanić, generalni sekretar Građanskog pokreta URA.

"Već godinama plate u Crnoj Gori stagniraju, a imamo povećanja cijena struje i dažbina i gomilanje različitih taksi koji se priljepljuju na osnovnu potrošnju struje u domaćinstvima. Tim taksama se finansiraju privatni biznisi porodice Đukanović i njihovih prijatelja, kumova i strateških partnera a sve preko leđa građana Crne Gore“, podsjeća Radovanić.

On ocjenjuje da je na snazi "otvorena pljačka građana Crne Gore preko računa za struju i da naknade koje plaćaju građani predstavljaju otimačinu od njihovog skromnog kućnog budžeta."

"Pored toga što im građani obezbjeđuju stanove, oni funkcionerima DPS-a i njihovim porodicama plaćaju privatne biznise i enormno uvećavaju njihovo bogatstvo. Uradićemo sve da takvu praksu prekinemo, tražićemo pravni osnov za pokretanje ustavnosti raznih taksi na računima za struju namijenjenih porodici Đukanović i njihovoj družini“, ističe Radovanić.

On podsjeća i da "još niko nije odgovarao za pravni epilog pljačke građana kada se plaćala taksa od jednog eura na brojila električne energije."

„Tada smo platili kredite ruskih tajkuna DPS-a, dok su u njima tražili i nalazili utočište za svoju politiku otimačine i pohare Crne Gore. Takvo nešto nikada više ne smijemo dozvoliti“, poručuje Radovanić.

Bonus video: