Radulović: O taksama odlučivali bivši ministri i poslanici

On je rekao da iz obrazloženja proizilazi da Ustavni sud smatra da zakonodavac ima ovlašćenje da donosi zakone kakve god hoće
3 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2012. 07:49h

Advokat Veselin Radulović je kazao “Vijestima” da je odluka Ustavnog suda da ne ukine taksu "euro po euro", očekivana zbog sastava tog suda kojeg čine “sudije koje su do juče bili poslanici i ministri”.

On je rekao da iz obrazloženja proizilazi da Ustavni sud smatra da zakonodavac ima ovlašćenje da donosi zakone kakve god hoće.

“Oni ne mogu odgovoriti zašto tim zakonom nije propisano pravo na pravni lijek koje garantuje Ustav i zašto je dozvoljeno da se poslovi državne uprave, kao što je prikupljanje javnih prihoda, ustupe privrednim društvima za koje postoji sumnja da su akteri korupcionaških afera zajedno sa predstavnicima izvršne vlasti i koji je to osnov po kojem oni sada mogu da vrše te poslove”, istakao je Radulović.

On je najavio da će se prema toj odluci odrediti kada je dobije pismeno. Podatak koji je iznijela Lopičić da je inicijativu podnijelo 11.785 građana i 10 poslanika, Radulović je nazvao “još jednom od bezočnih laži”.

Bonus video: