Radunović: Podrška nastavku modernizacije Poreske uprave

Ministar finansija je pozdravio napore Poreske uprave na realizaciji smjernica u sprovođenju poreskih propisa
879 pregleda 0 komentar(a)
Ministar finansija Darko Radunović, Foto: Boris Pejović
Ministar finansija Darko Radunović, Foto: Boris Pejović

Poreska uprava (PU) ima punu podršku Ministarstva finansija, kao organa koji kreira poresku politiku i prati njen rad, za nastavak uspostavljene dinamike razvoja i modernizacije, saopštio je ministar finansija Darko Radunović.

On je na radnom sastanku održanim sa direktorom PU, Miomirom M. Mugošom, pozdravio napore tog poreskog organa na realizaciji smjernica u sprovođenju poreskih propisa.

Radunović je pohvalio ostvarene rezultate koji su vidljivi ne samo sa aspekta naplate prihoda, već i sa aspekta modernizacije i jačanja kapaciteta PU u eri ubrzanog ekonomskog i tehnološkog rasta.

Sastanak je, kako je saopšteno iz PU, bio posvećen analizi aktivnosti koje realizuje PU, te planiranju daljih aktivnosti u skladu sa politikama koje pripadaju resoru Ministarstva finansija.

Mugoša je predstavio rezultate u radu PU tokom prošle godine, kao i tokom prethodnog četvorogodišnjeg perioda, s posebnim fokusom na naplati poreza i upravljanju poreskim dugom, kao i strateškim projektima čija realizacija je u toku u PU.

Održani sastanak bio je prilika i da se kroz diskusiju dođe do zajedničkih stavova u vezi sa tumačenjem pojedinih odredbi poreskih propisa, te da se definiše dinamika i vremenski okvir za dalje aktivnosti na realizaciji važnih infrastrukturnih projekata, kao što su Reforma poreske administracije, elektronska fiskalizacija i FATCA.

Bonus video: