Rajnke: Treba pomoći njegovanju nove generacije crnogorskih poslovnih lidera

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke je kazala da smatra da je Program stažiranja sjajna prilika za crnogorske kompanije i studente, te da Ambasada sa ponosom podržava AmCham i novu generaciju crnogorskih poslovnih lidera
1151 pregleda 0 komentar(a)
Tripković i Rajnke sa stažistima, Foto: AmCham
Tripković i Rajnke sa stažistima, Foto: AmCham

Predsjednik Američke privredne komore (AmCham) Nikola Tripković i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, uručili su danas u Podgorici sertifikate studentima i studentkinjama devete generacije AmCham programa stažiranja, saopšteno je iz AmCham.

Rajnke je kazala da smatra da je Program stažiranja sjajna prilika za crnogorske kompanije i studente, te da Ambasada sa ponosom podržava AmCham i novu generaciju crnogorskih poslovnih lidera.

"Kao zajednica, treba da pomognemo njegovanju nove generacije crnogorskih poslovnih lidera kako bi oni iskoristili mogućnosti i ostvarili svoj puni potencijal. Ohrabrujem vas da ostanete u bliskom kontaktu sa AmCham-om i Ambasadom kako biste saznali više o mogućnostima, razmjenama i lokalnim događajima koji će vam pomoći u razvijanju vaše karijere", kazala je Rajnke.

Tripković je rekao da vjeruju da je vrijeme provedeno u kompanijama članicama AmCham, zahvaljujući Programu stažiranja, od izuzetnog značaja za mlade ljude koji su na početku profesionalnog puta.

"Zahvaljujem svim našim kompanijama članicama koje su podržale ovaj važan društveno-odgovorni projekat", istakao je Tripković.

Iz AmCham su kazali da deveta generacija Programa stažiranja broji 21 učesnika.

"Do sada je oko 200 učesnika uspješno završilo Program, koji se organizuje u okviru Komiteta za društveno-odgovorno poslovanje AmCham-a, što je bila odlična prilika da se upoznaju sa poslovnim okruženjem i dobra polazna tačka za dalji profesionalni razvoj. S tim u vezi, značajan broj studenata je i nastavilo karijeru u mentorskim kompanijama", kazali su iz AmCham.

Iz AmCham su saopštili da su ovogodišnji stažisti: Dejana Vučinić, Danilo Banović, Kristijan Popović, Marjan Ljuljić, Lucija Spasojević, Jovana Bovan, Filip Dašić, Marijana Kračunov, Anđela Perović, Jelena Raonić, Armin Erović, Vanja Krstajić, Matilda Adrović, Milica Janković, Petar Krivokapić, Valentina Ostojić, Vladan Vukojičić, Andrija Pavićević, Tijana Jelić i Darja Dragović.

"Prijave za sledeću generaciju biće otvorene na proljeće ove godine", zaključuje se u saopštenju AmCham.

Bonus video: