Marković: Ne želim da vidim divlje objekte na pjeni od mora

"Nema još ozbiljnog predmeta divlje gradnje pokrenutog od strane Tužilaštva i okončanog u sudskom postupku", istakao je predsjednik Vlade
15686 pregleda 49 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 04.03.2019. 12:24h

Premijer Duško Marković stigao je na sastanak sa privrednicima "Otvoreno sa premijerom", koji organizuje Američka privredna komora u Crnoj Gori.

Predsjednik Vlade je kazao da je lično preuzeo koordinaciju sa inspekcijskim službama u suprotstavljanju sivoj ekonomiji i neformalnom tržištu.

"To daje rezultate ne samo u ciframa, nego i u stvaranju motivacionog ambijenta, jer ljudi shvataju koliko je to važno za budućnost Crne Gore i njenih građana", rekao je on.

Marković je istakao da je divlja gradnja pošast i da prostor moramo čuvati "kao zjenicu oka svoga".

"Divlja gradnja je pošast. Imamo prostor. To moramo da čuvamo kao zjenicu oka svoga. Ne vidim da tu imamo efekat. Želim da vidim rezultat. Ne želim da vidim divlje objekte na pjeni od mora! Ne želim da ih vidim nigdje! Danas inspekcije moraju biti na terenu, mašine moraju biti na terenu da to ruše. Moramo imati i aktivnu ulogu tužioca. Nema još ozbiljnog predmeta divlje gradnje pokrenutog od strane Tužilaštva i okončanog u sudskom postupku", rekao je on.

Marković je rekao da je u protekle dvije godine otvoreno je gotovo 11.000 novih radnih mjesta.

"Vlada je postigla impresivne rezultate. Najviše me raduje porast zaposlenosti. U februaru 2017. imali smo stopu nezaposlenosti 22,46 odsto, a 20. februara 2019. stopa je 16,61 odsto", kazao je on.

Gostima se prvo obratila ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke. Ambasadorka je u obraćanju istakla da su nove inicijative ohrabrajući znakovi da je ekonomska budućnost Crne Gore sjajna.

"Američke kompanije se okreću ka Crnoj Gori. Mislim da je sada pravo vrijeme za Crnu Goru da izabere američke brendove i dobro vrijeme za američke kompanije da izaberu Crnu Goru", kazala je ona.

Bonus video: