Rakčević za skoro tri miliona eura kupio 26 odsto akcija Instituta Simo Milošević

"još prije nekoliko mjeseci poslali smo pismo o namjerama i Vladi Crne Gore i Vladi Srbije. Vlada Srbije je u međuvremenu donijela odluku da proda svoje akcije i ta transakcija jutros je zatvorena", rekao je Rakčević "Vijestima"
476 pregleda 17 komentar(a)
Institut Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Institut Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.08.2018. 10:30h

Kompanija Vila Olive, u vlasništvu biznismena Žarka Rakčevića kupila je jutros na Montenegroberzi skoro 26 odsto akcija akcija Instituta "Simo Milošević" iz Igala, u vlasništvu države Srbije, za 2.826.829,5 eura.

Rakčević je potvrdio "Vijestima" da je prosječna cijena kupljenih dionica bila 28,5 eura, te da mu je plan da učestvuje na predstojećem tenderu za privatizaciju 56 odsto kapitala ovog akcionarskog društva.

"još prije nekoliko mjeseci poslali smo pismo o namjerama i Vladi Crne Gore i Vladi Srbije. Vlada Srbije je u međuvremenu donijela odluku da proda svoje akcije i ta transakcija jutros je zatvorena. Nadam se da ćemo sa partnerima dati najpovoljniju cijenu i za kupovinu 56 odsto kapitala Instituta na predstojećem tenderu u Crnoj Gori", objasnio je Rakčević "Vijestima".

On je naveo da su posredstvom iste firme i ranije kupili na Montenegroberzi određen broj akcija tako da sada ukupno kontrolišu oko 27 odsto vlasništva u Instititutu iz Igala.

Bonus video: