Raković: I Konjeviću su sad izgovor Kavarićevi spiskovi

„Stranka g. Konjevića se i dalje zalaže za realizaciju ovog Zakona, kao i navodno sam ministar. Ali ima stvar koja je nedopustiva, a to je odnos prema nadležnostima i našim spiskovima"
96 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Raković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikola Raković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.06.2016. 19:22h

Predstavnici bivših radnika Kombinata aluminijuma u stečaju nezadovoljni su danas prije podneva izašli iz kabineta novog ministra finansija Raška Konjevića koji im nije mogao reći da li će i kada biti isplaćeno 5,45 miliona eura otpremnina za 414 ljudi, u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza.

“I Konjeviću su, kao i prethodnom ministru finansija, nakon tri mjeseca naših uličnih protesta, sad spiskovi bivših radnika KAP-a koje bi trebalo navodno da dostavi ministar ekonomije Vladimir Kavarić. Kavarić je, međutim, u Skupštini izjavi da u njegovoj nadležnosti nijesu ni piskovi ni realizacija Zakona”, kazao je Raković uz napomenu da su razgovor sa Konjevićem čekali 10 dana.

Predstavnik bivših radnika KAP-a Nikola Raković najavio da će već danas tražiti da se novi ministar finanija pismeno izjasni o tome zašto neće da im isplati otpremnine u skladu sa Zakonom.

“Predložili smo ministru da traži od Vlade da ga zaduži za realizicju ovog Zakona, tj. za pribavljanje spiskova i davanje naloga za isplatu novca. Konjević nam je kazao da on treba i dalje da čeka nalog Ministarstva ekonomije i da od tog resora traži spiskove. I dalje zagovara tezu da je ovaj problem u nadležnosti Ministarstva ekonomije, bez obzira na javno izrečen stav ministra Kavarića u Parlamentu”, dodao je Raković.

Specijalni tužilac što prije da reaguje

Raković je pozvao Specijalno tužilaštvo da se što prije pozabavi krivičnom prijavom koju su prije 10-tak dana podnijeli protiv premijera Mila Đukanovića , ministra Kavarića i bivšeg ministra finansija Radoja Žugića.

„Stranka g. Konjevića se i dalje zalaže za realizaciju ovog Zakona, kao i navodno sam ministar. Ali ima stvar koja je nedopustiva, a to je odnos prema nadležnostima i našim spiskovima. Na takav odnos gledamo kao na veliku neozbiljnost jer smo na ulici po velikim vrućinama i svaki dan neko od nas mora da ide u Hitnu pomoć“, naglasio je Raković.

Bonus video: