Regal Impex od Aerodroma sad traži dva umjesto 3,5 miliona

Advokat ACG Velibor Marković tražio je odlaganje jučerašnjeg ročišta da bi se naknadno izjasnio o podnijetim podnescima
3200 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.11.2019. 07:36h

Zakupac fri šopova na aerodromima u Podgorici i Tivtu, Regal Impex, koji je krajem 2018. tužio Privrednom sudu Aerodrome Crne Gore (ACG) i tražio obeštećenje od 3,5 miliona eura zbog toga što je dovedeno u pitanje produženje ugovora o zakupu, snizio je vrijednost tužbenog zahtjeva na 1,95 miliona.

Advokat Regala Vladan Bojić objasnio je juče u Privrednom sudu da su to uradili ”zbog protoka vremena”, i sudiji Milici Popović stavio na uvid dosad plaćene fakture po osnovu zakupnine fri šopova na dva aerodroma.

On je sudu u ime Regal Impexa podnio zahtjev za izdavanje privremene mjere kojom bi se ACG ili novoizabranom zakupcu fri šopova zabranilo da ih ometaju u poslu do pravosnažnog okončanja pokrenute parnice.

Advokat ACG Velibor Marković tražio je odlaganje jučerašnjeg ročišta da bi se naknadno izjasnio o podnijetim podnescima, što je sutkinja Popović uvažila u raspravu odgodila za 5. decembar.

“Faktički se radi o sniženju (vrijednosti tužbenog zahtjeva), a formalno o povlačenju tužbe”, konstatovao je Marković.

ACG je, nakon prošlogodišnjeg tendera, izabrao ove godine novog zakupca fri šopova - irsku kompaniju Air Rianta International i tvrde da ugovor sa Regalom nije na snazi. Zakupnina fri šopova se i dalje Regalu, tvrde oni, fakturiše i ispostavlja svakog mjeseca.

Ministar saobraćaja Osman Nurković dostavio je sudu prije više od mjesec odluku po osnovu koje je zakup slobodnih carinskih prodavnica na aerodromima u Podgorici i Tivtu produžen na dodatnih pet godina Regal Impexu, kao i mišljenje Ministarstva finansija iz 2011. na osnovu kojeg je do toga došlo. Iz ACG su saopštili da to nije tako.

Bonus video: