Restis grupa: MANS širi laži

"Za samo jednu nedjelju poslali su seriju laži kroz propagandističke i populističke izjave koje štete našoj reputaciji"
65 pregleda 0 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.01.2012. 09:18h

Grupa Restis je sapštila da je "šokirana količinom laži koju NVO MANS širi u dobro koordinisanoj akciji protiv naših kompanija i menadžera".

MANS će specijalnom državnom tužiocu podnijeti krivične prijave za organizovani kriminal protiv bivših ministara turizma Predraga Nenezića i Branimira Gvozdenovića, ali i protiv sadašnjeg ministra Predraga Sekulića zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj u korist kompanija koje su pod kontolom grčkog biznismena Viktora Restisa, a na štetu javnog interesa i budžeta Crne Gore, saopšteno je iz te organizacije.

"Za samo jednu nedjelju poslali su seriju laži kroz propagandističke i populističke izjave koje štete našoj reputaciji. Vjerujemo da svaki građanin koji čita najnovije naslove u medijima može da vidi da je ovo jedna koordinisana kampanja protiv jednog investitora koji je donio stotine miliona eura u Crnu Goru.

Nismo pronašli nijednu validnu tvrdnju u bilo kojoj od takozvanih činjenica MANS-a i bićemo više nego raspoloženi da objasnimo ovo na konferenciji za novinare ove nedjelje.

Takođe vjerujemo da bi MANS trebalo da bude podvrgnut istrazi zbog količine štete koja je nanijeta građanima ove zemlje širenjem neistinitih tvrdnji što bi trebalo smatrati krivičnim djelom.

Štaviše, pošto su ljudi pomenuti u njihovim netačnim tvrdnjama građani EU, tražićemo od države da nas zaštiti u skladu sa tim", navodi se u reagovanju Restis grupe.

Bonus video: