Restoran Pod volat kažnjen sa 200 eura

Inspektori su sa 200 eura kaznili podgorički restoran Pod volat, jer su inspekcijskim nadzorom utvrdili da neki zaposleni nijesu obavili obavezni zdravstveni pregled
19565 pregleda 7 komentar(a)
Restoran Pod volat, Foto: Luka Zeković
Restoran Pod volat, Foto: Luka Zeković

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 16 primjedbi, na osnovu kojih je izrečena jedna novčana kazna od 200 eura.

Inspektori su sa 200 eura kaznili podgorički restoran Pod volat, jer su inspekcijskim nadzorom utvrdili da neki zaposleni nijesu obavili obavezni zdravstveni pregled.

Inspektori su naložili uklanjanje nepravilnosti koje su utvrđene kontrolom kolašinskog restorana Planinar, prijavljenog za neredovnu isplatu zarada, neplaćene godišnje odmore, upotrebu zvučnih kamera i odbijanje transformacije radnog odnosa sa ugovora na određeno na ugovor na neodređeno za one koji ispunjavaju zakonske uslove.

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrole tepih servisa Sunđer Bob u Podgorici i neimenovane krojačke radnje u tom gradu, jer se objekti ne nalaze na navedenim adresama.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole Centra Rogošić, picerija Bodiko i Kolibri i palačinkarnice Školijera u Podgorici, tapetarski radova “Nakićenović” u Herceg Novom, Final tradea u Baru, benzinske pumpe Jugopetrol u Budvi i etno sela Jela komerc u Rožajama.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje i emitovanje štetnih gasova i materija u vazduh.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Bonus video: