Ročište i saslušanje Obradovića i Ivanovića odloženo za 14. mart

Plantaže kontratužbom traže odštetu za svoj ulog u fabrici koja nikada nije proradila, a čiji su iznos ostavili vještacima da procijene
900 pregleda 0 komentar(a)
Ivanović i Obradović, Foto: Savo Prelević
Ivanović i Obradović, Foto: Savo Prelević

U Privrednom sudu ni danas nije nastavljena parnica firme OMP Engineering protiv državne kompanije za proizvodnju vina Plantaže AD, već je odgođena za 14. mart, na saglasan predlog stranaka.

U sudnici je trebalo nakon više od godinu i po isčekivanja, da svjedoče vlasnici OMP Engineering Oleg Obradović i Miodrag Ivanović i direktor propale fabrike za proizvodnju briketa Plantomp Petar Šćepanović.

Glavni vlasnici OMP Engineeringa prvobitno su sa po 30 odsto bili bivši direktori Telekoma CG, Obradović i Ivanović, kao i sadašnji ministar odbrane Predrag Bošković, koji je kasnije svoj udio prodao ili prepustio Obradoviću.

Oni od Plantaža tužbom traže dva miliona eura za nadoknadu štete na ime ulaganja u fabriku briketa, koju su gradili zajedno sa Plantažama, i dodatna četiri miliona eura na ime izgubljene dobiti.

Plantaže kontratužbom traže odštetu za svoj ulog u fabrici koja nikada nije proradila, a čiji su iznos ostavili vještacima da procijene.

Konačan nalaz vještaka još nije poznat ni sudu, niti široj javnosti.

Bonus video: