Rožajke neće blokirati put: MUP im nije dao dozvolu

"Za danas smo planirali mirni protest na glavnoj magistrali, ali nam MUP to nije dozvolio. Kažu da nam je dokumentacija nepotpuna, trebalo je da najavimo pet dana prije i rečeno nam je da nemamo pravo da blokiramo glavnu ulicu"
2 komentar(a)
Rožaje protest majki, Foto: Aida Skorupan
Rožaje protest majki, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 30.05.2016. 19:47h

Majke iz Rožaja, koje posljednjih dana protestuju u tom gradu jer sumnjaju da im je neko zapalio dokumentaciju na Zavodu za zapošljavanje pa nijesu ostvarile pravo na doživotnu naknadu, danas ipak neće blokirati saobraćajnicu koja povezuje Crnu Goru i Kosovo kako su to najavile prošle nedjelje, jer nijesu dobile dozvolu od Ministarstva unuitrašnjih poslova. Protest nastavljaju ispred Zavoda, javlja RTCG.

"Za danas smo planirali mirni protest na glavnoj magistrali, ali nam MUP to nije dozvolio. Kažu da nam je dokumentacija nepotpuna, trebalo je da najavimo pet dana prije i rečeno nam je da nemamo pravo da blokiramo glavnu ulicu. Mi nastavljamo protest ovdje ispred Zavoda sve dok nam se neko od nadležnih iz Podgorice ne obrati" kazala je, za Antenu M, Rafeta Murić, jedna od majki koje protestuju.

Ona takođe ističe da, iako vjeruju da će novi ministar rada i socijalnog staranja Boris Marić pokušati da im pomogne, sumnjaju da dokumentacija uopšte postoji.

"Jer nam jedan put kažu da je u Podgorici, drugi put u Beranama, treći put u Rožajama. Sumnjamo i da je dosta zahtjeva riješeno bez dokumentacije, jer ima viška žena u Rožajama koje su ostvarile pravo, a nijesu na birou. Mi smo imale pravo a mi smo višak. Nama mogu samo novi ministar i tužilaštvo da pomognu, ako budu htjeli. Danima protestujemo a niko iz Rožaja nam se nije obratio", kazala je Murić.

Ona je poručila da će protestovati dok im zahtjev ne bude ispunjen.

"Pozivamo novog ministra, ako je ikako moguće, da dođe kod nas u Rožaje", kazala je Murić.

Iz Zavoda za zapošljavanje danas ssaopštili da su službenici Biroa rada u Rožajama izdali majkama sa troje i više djece svako uvjerenje o dužini čekanja na evidenciji nezaposlenih, što znači da su riješeni svi zahtjevi Rožajki za doživotnu naknadu.

Bonus video: