Rukovodstvo EPCG podijelilo milion za četiri godine

Uprava EPCG je nagradila oko 50 direktora i šefova sa oko 200.000 eura za "uspješno vođenje kompanije" u 2007. koju je završila gubitkom
0 komentar(a)
EPCG, Foto: Arhiva Vijesti
EPCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.01.2012. 09:48h

Rukovodstvo Elektroprivrede Crne Gore, pored mjesečnih plata, podijelilo je oko milion eura naknada u prethode četiri godine.

Menadžment EPCG uvijek insistira da cijene struje budu opterećenije platama zaposlenih u odnosu na iznos koji odobrava regulator. Na tome je instistirao domaći tim, ali i italijanski A2A koji upravlja EPCG od početka 2010. godine.

Prema podacima iz finansijskih izvještaja, naknade je dobilo ključno rukovodstvo kompanije. Piše da ga čine izvršni i finansijski direktor, direktori funkcionalnih i organizacionih cjelina i onaj zadužen za službu za kadrove. Uključene su i naknade članovima Odbora direktora.

"Vijesti" izdvajaju da u finansijskom izvještaju za 2008. godinu, koju je EPCG završio gubitkom u poslovanju, piše da je 226.724 eura izdvojeno za naknade rukovodstvu, nezavisno od plata.

Uprava EPCG je nagradila oko 50 direktora i šefova sa oko 200.000 eura za "uspješno vođenje kompanije" u 2007. koju je završila gubitkom.

Stimulansi su podijeljeni u januaru 2009. Menadžment je potvrdio da su bonusi isplaćeni, pozivajući se da je to urađeno po staroj odluci kojom su dozvoljeni stimulansi za smanjenje gubitaka u poslovanju.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: