Rus tvrdi da su ga Bećirović i ortaci prevarili za milion

Budvanska policija sumnja da je Kornijenko oštetio ruskog državljanina Andrejeva za 234.000 eura.
402 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Bećirović, Foto: Savo Prelević
Zoran Bećirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.02.2012. 08:41h

Nakon što je budvanska policija prije dva dana podnijela krivičnu prijavu protiv firme "Operantio Trading Montenegro" iz Budve i njenog bivšeg izvršnog direktora njemačkog državljanina Vladimira Kornijenka (46), zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, čime su sumnja se oštetili ruskog državljanina Vladimira Andrejeva, na površinu je isplivala nova afera – izgradnja fantomskog apartmanskog naselja SKY MN iznad Budve u selu Prijevor, „teška” više od 20 miliona eura.

Budvanska policija tereti Kornijenka da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, čime se sumnja da je oštetio ruskog državljanina Andrejeva za 234.000 eura.

Iako je policija podnijela krivičnu prijavu samo protiv Kornijenka, Andrejev je u svojoj krivičnoj prijavi, u koju su “Vijesti” imale uvid, a koja je dostavljena budvanskoj policiji, te Osnovnom sudu na Cetinju, označio da je u pitanju organizovana grupa koja je osmislila višemilionsku prevaru , a kojoj pripada i poznati crnogorski biznismen Zoran Bećirović, suvlasnik lanca hotela “Avala”, “Bjanka” i “Lipka”, blizak prijatelj lidera DPS-a Mila Đukanovića.

Prema podacima Centralnog registra Privrednog suda firma "Operantio Trading Montenegro” registrovana je u februaru 2010. sa sjedištem u budvanskom hotelu “Avala”. Osnivač kompanije je ofšor firma “Operantio Trading limited” sa Kipra, a kao izvršni direktor naveden je Georgij Vinogradov.

Andrejev je podnio krivičnu prijavu i zatražio od policije podnošenje krivične prijave protiv Bećirovića, Kornijenka, Andreja Vladimiroviča Grebenjuka, Dmitrija Romanova, Eduarda Gervika i Darije Maskine

Luksuzno fantomsko naselje, od koga je ostala samo kompjuterska animacija, trebalo je da nikne u malom selu iznad Jaza, a mnogi kupci, koji su se, prema riječima Andrejeva, polakomili te kupili apartmane, poput njega, ostali su kratkih rukava.

Andrejev je podnio krivičnu prijavu i zatražio od policije podnošenje krivične prijave protiv Bećirovića, Kornijenka, Andreja Vladimiroviča Grebenjuka, Dmitrija Romanova, Eduarda Gervika i Darije Maskine, koje tereti da su mu nanijeli direktnu štetu od milion dolara ili 27,5 miliona rubalja.

Pravni zastupnik Andrejeva, advokat Slobodan Perović, pohvalio je budvansku policiju zbog podnošenja prijave, navodeći da, ipak, ona sama ne može da riješi cijeli slučaj.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: