Rusi pitaju za Kumbor i Mamulu

Ostrvo sa Mamulom se izdaje na 30 godina, sa mogućim prolongiranjem na devet decenija
50 pregleda 0 komentar(a)
Mamula, Foto: Anto Baković
Mamula, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 14.10.2011. 08:03h

Rusku Sinara grupu zanima dugoročni zakup turističkog kompleksa u Kumboru, a raspitivali su se i o ostrvu Lastavica sa tvrđavom Mamula.

Nijesu otkupili tendersku dokumentaciju za pripremu ponude, ali je “Vijestima” potvrđeno u Vladi da su ih predstavnici Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte ugostili u Podgorici. Članove uprave Sinare RU detaljnije su informisali o tenderima otvorenim do 14. decembra i očekivanjima Crne Gore o valorizaciji dva kompleksa.

Rusku grupu čine kompanije iz različitih oblasti i glavna kancelarija je u Ekaterinburgu. Osnovana je kao investiciona kompanija. Bavi se modernim menadžment tehnologijama, sa naglaskom na proizvođačku, tehnološku, investicionu, socijalnu i informacionu politiku.

Ostrvo sa Mamulom se izdaje na 30 godina, sa mogućim prolongiranjem na devet decenija. Kompleks bivše vojne imovine u Kumboru ponuđen je međunarodnim investitorima na 90 godina.

Tenderska komisija od ponuđača oba tendera očekuje iznose godišnje zakupnine, čiji garantovani dio ne može biti manji od jednog eura po kvadratu i cijenu godišnje varijabilne zakupnine kao procenat od ukupnog prihoda iz poslovanja na zakupljenim lokacijama. Treba da dostave i investicioni plan sa strukturom i dinamikom investicija, planirani izvor novca i biznis plan za poslovanje turističkog rizorta.

Vlada je bezuspješno pokušala 2008. da izda lokaciju kasarne Orjenski bataljon.

Bonus video: