Rusija uvela embargo Crnoj Gori

Zabrana uvoza prehrambenih proizvoda je proširena, kako objašnjava agencija Interfaks, na zemlje izvan Evropske unije koje su podržale zapadne sankcije protiv Rusije
95 pregleda 56 komentar(a)
Dmitrij Medvedev, Foto: Beta/AP
Dmitrij Medvedev, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.08.2015. 12:00h

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev potpisao je danas rezoluciju o proširenju prehrambenog embarga na Albaniju, Crnu Goru, Island i Lihtenštajn, a uvedeni su i posebni uslovi za Ukrajinu.

Zabrana uvoza prehrambenih proizvoda je proširena, kako objašnjava agencija Interfaks, na zemlje izvan Evropske unije koje su podržale zapadne sankcije protiv Rusije.

"Sada su zemljama Evropske unije, Australije, Kanada, Norveške i SAD iz kojih je u avgustu prošle godine zabranjen uvoz nekih poljoprivrednih proizvoda, dodat niz zemalja, konkretno, Albanija, Crna Gora, Island i Lihtenštajn i posebni uslovi za Ukrajinu", rekao je ruski premijer, i podsjetio da su se te zemlje ranije pridružile odluci EU o produžetku sankcija protiv Rusije.

Zabrana uvoza poljoprivrednih prozvoda iz Ukrajine stupiće na snagu 2016. godine, u slučaju da Kijev primijeni ekonomski dio sporazuma o pridruživanju s EU, precizirao je Medvedev.

Bonus video: