Šalteri Centralnog registra nijesu radili dva sata: Falilo im papira i tonera

Iz Poreske uprave su kazali da su šalteri CRPS bili van funkcije u četvrtak od 8.30 do 10.30 sati
64 pregleda 1 komentar(a)
štampač, papir, Foto: Shutterstock
štampač, papir, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.04.2016. 18:18h

Šalteri Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) u Podgorici u četvrtak nijesu radili dva sata zbog nedostatka kancelarijskog materijala u ovoj službi Poreske uprave (PU).

Pojedini građani koji su u četvrtak posjetili šaltere Centralnog registra požalili su se ekonomskoj redakciji “Vijesti” da izvode iz CRPS, koje su tražili nijesu mogli dobiti navodno zbog nedostatka papira i tonera.

Iz Poreske uprave “Vijestima” su saopštili da su šalteri Centralnog registra privrednih subjekata privremeno bili van funkcije u četvrtak, u periodu od 8.30 do 10.30 sati, i to zbog trenutnog nedostatka kancelarijskog materijala neophodnog za obavljanje zadataka u ovoj organizacionoj jedinici Poreske uprave - izdavanja rješenja i ostale relevantne dokumentacije privrednim subjektima.

“Navedeni nedostatak materijala odmah je prevaziđen, pa je već u 10.30 nastavljeno nesmetano funkcionisanje Centralnog registra”, dodali su iz Poreske uprave, na čijem je čelu Miomir M. Mugoša.

Iz ovog državnog organa su naglasili da Centralni registar privrednih subjekata izuzetno ažurno i odgovorno obavlja zadatke izrade, izdavanja i pohranjivanja spisa predmeta vezanih za registraciju privrednih subjekata, izmjenu registracionih podataka i deregistraciju istih, kao i svakodnevne i direktne komunikacije sa privrednim subjektima i ostalim zainteresovanim licima, što uslovljava utrošak značajnih količina papira i ostalog kancelarijskog materijala.

“Cijeneći značaj navedenih poslova, u Centrali Poreske uprave postoji razumijevanje za potrebe CRPS-a, zbog čega se posebno vodi računa da se u granicama dostupnih kapaciteta obezbijedi nesmetano funkcionisanje ove važne organizacione cjeline”, saopštili su iz Poreske uprave.

Bonus video: