Savjet za elektronske komunikacije: Direktora biraju do kraja sedmice

Na konkurs za direktora se prijavili Vladan Đukanović, Darko Grgurović, Predrag Boljević, Miodrag Krunić i Dejan Jovanović
185 pregleda 9 komentar(a)
Šaleta Đurović, Foto: Luka Zeković
Šaleta Đurović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.11.2016. 21:39h

Predsjednik Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Šaleta Đurović potvrdio je “Vijestima” da će odluka o izboru novog izvršnog direktora najvjerovatnije biti donijeta tokom ove sedmice na jednoj od dvije sjednice Savjeta.

Savjet EKIP-a zasjeda utorkom i četvrtkom, a Đurović je kazao da su svih pet, do sada, pristiglih prijava kandidata ispravne.

“Sačekaćemo još koji dan da vidimo hoće li poštom stići još koja prijava, a odluka će biti najvjerovatnije do kraja sedmice”, naveo je Đurović, napominjući da će dosadašnji direktor Zoran Sekulić tu funkciju obavljati do kraja januara.

Pored Đurovića, o novom direktoru EKIP-a odlučivaće članovi Savjeta Aleksandar Mijač, Branko Kovijanić, Ana Radonjić i dr Milica Vukotić.

Na konkurs za izbor izvršnog direktora EKIP-a prijavili su se inženjer iz Agencije Vladan Đukanović, pomoćnik direktora Agencije Darko Grgurović, sudski vještak Predrag Boljević, bivši tehnički direktor Moneta Miodrag Krunić i bivši pomoćnik ministra saobraćaja za oblast telekomunikacija Dejan Jovanović.

Dosadašnji izvršni direktor Sekulić, koji je na čelu Agencije proveo četiri mandata (od 2001. godine), nije ni konkurisao za novi mandat jer to nije ni moguće po zakonu.

Prema Zakonu o elektronskim komunikacijama izvršnog direktora EKIP-a imenuje Savjet, na četiri godine na osnovu javnog konkursa. Izvršni direktor ne može biti imenovan više od dva puta uzastopno.

Bonus video: